A szakma ismertetése

Épületgépészet ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő kiépíti és karbantartja a központifűtés rendszerét, a gázellátó rendszert, annak vezetékeit és a felhasználói készülékeket.

Ajánlott minden fiatal számára, aki erős műszaki vénával rendelkezik és érdeklődik az energetika, különösen a fűtési rendszerek és a földgáz felhasználása iránt. Remek elhelyezkedési lehetőséget nyújt a gázelosztó társaságoknál, kivitelező cégeknél és vállalatok karbantartási egységeinél.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Térlátás hiánya, közepes fokú halláscsökkenés, szédülékenység, súlyos fokú látáscsökkenés.

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit, a térítési díjra és annak visszafizetésére vonatkozó szabályozást. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolatteremtő képesség, digitális eszközök használatára való képesség.

A szakképzettséggel rendelkező központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő

- központifűtés- és gázhálózatokat épít ki és tart karban
- értelmezi a rendszerek kialakítására, munkafolyamatokra, eszközökre, technológiára vonatkozó dokumentációit
- elkészíti a tevékenységhez kapcsolódó szerelési vázlatokat, költségbecsléseket
- biztosítja a folyamatos és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételeket
- végrehajtja az időszakos ellenőrzési, karbantartási, javítási, felújítási feladatokat
- elvégzi a dokumentációs és adminisztratív feladatokat.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: