A szakma ismertetése

Építőipar ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szárazépítő előre gyártott építőelemekből „száraz" technológiával, azaz víz felhasználása nélkül, mechanikus kapcsolatokkal készít épületszerkezeteket. A szárazépítés a szerelt technológia miatt lerövidíti az építési időt, emellett költségkímélő. A szárazépítő feladata, hogy a szerelt szerkezetekkel a teret kisebbekre (szobákra, termekre) ossza, azaz belső falakat, falburkolatokat építsen, elkészítse az álmennyezetet, az álpadlót. A szakember a szárazépítés eszközeivel eltakarja a látni nem kívánt gépészeti és egyéb épületszerkezeti elemeket, esetenként bútort, polcokat is készít.

Nézz körül bármerre jársz, álmennyezetek alatt, szerelt falak között, barátságos tetőterekben élsz. Válaszd a szakmát, ha mindezt szakszerűen, önállóan és kreatívan szívesen csinálnád, mert ez nemcsak munka, alkotó tevékenység is egyben.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Átlagon aluli fejlettség és izomerő. A statikai rendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint. A szív és a keringési rendszer bármilyen idült betegsége vagy rendellenessége a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Krónikus légzőszervi megbetegedések. Krónikus gyomor- bélrendszeri megbetegedések. Kollapszus-hajlam. Diabetes mellitus. Epilepszia. Szédülés. Egyensúlyérzés zavara. Idült bőrbetegség. Halláscsökkenés. Tér- és mélységlátás hiánya. 0,8–0,4; 0,9–0,3-nál rosszabb látásélesség. +6,0 és -6,0 D-nál erősebb szemüvegviselés.

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit, a térítési díjra és annak visszafizetésére vonatkozó szabályozást. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Ügyes mozgás, állóképesség, kreativitás, jó szemmérték és térlátás, kézügyesség, csapatmunka.

A szakképzettséggel rendelkező szárazépítő

- ellenőrzi a munkavégzés feltételeit, helyszíni méréseket végez
- értelmezi a műszaki dokumentáció tartalmát és használja az építészeti alapfogalmakat
- biztosítja és ellenőrzi a szükséges anyagokat és eszközöket
- előkészíti a szerelt válaszfal álmennyezet, tetőtérbeépítés munkák anyagait, eszközeit
- szerelt falakat, fantáziadús álmennyezeteket, otthonos tetőtereket épít
- működteti a munkavégzéshez szükséges gépeket, berendezéseket, mérőeszközöket
- együttműködik az építőipari szakmák egyes területeinek képviselőivel, szakembereivel.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: