A szakma ismertetése

Építőipar ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.A bádogos az épületek tetőzetének és homlokzatainak fedését készíti el a beter-vezett fémlemezből, javítja és karbantartja azokat. A bádogos készíti el a kis- és nagyelemes fedésű tetők szegélyezéseit, az áttörések keretezéseit, valamint a hozzá tartozó vízelvezetési szerkezeteket is ő szereli fel és karbantartja azokat.

Ajánlott minden fiatal számára, aki kreatív gondolkodású és jó a kézügyessége és nem fél a magasságtól.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Átlagon aluli fejlettség és izomerő. A statikai rendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint. A szív és a keringési rendszer bármilyen idült betegsége vagy rendellenessége a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Krónikus légzőszervi megbetegedések. Krónikus gyomor- bélrendszeri megbetegedések. Kollapszus-hajlam. Diabetes mellitus. Epilepszia. Szédülés. Egyensúlyérzés zavara. Idült bőrbetegség. Halláscsökkenés. Tér- és mélységlátás hiánya. 0,8–0,4; 0,9–0,3-nál rosszabb látásélesség. +6,0 és -6,0 D-nál erősebb szemüvegviselés.

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit, a térítési díjra és annak visszafizetésére vonatkozó szabályozást. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Precizitás, önállóság, ügyes mozgás, állóképesség, jó fizikum, jó szemmérték és térlátás, kézügyesség, csapatmunka.

A szakképzettséggel rendelkező bádogos

  • kiszámolja az anyagszükségletet
  • megrajzolja a fedélidomot, meghatározza a tető valós felületeit
  • kiszámolja a tető geometriai méreteit
  • a szükséges mérőeszközöket, gépeket, berendezéseket működteti és a kéziszerszámokat, kisgépeket biztonsággal használja
  • csatornaelemeket, vízgyűjtő üstöt és szakmakörbe tartozó eszközöket gyárt és szerel
  • díszműbádogos szerkezeteket gyárt és szerel
  • előkészíti a segédanyagokat
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: