A szakma ismertetése

Gépészet ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.Fémes anyagból, főként acélból készült lemezek, idomok, csövek, vázak és tartószerkezetek előkészítését, szerelését, hegesztését és ellenőrzését végzi. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi.Tanulmányozza és értelmezi a munkafolyamatokra, eszközökre, technológiákra vonatkozó dokumentációkat, terveket. Ismeri a szakrajz jelöléseit, a nézeteket, metszeteket. Megfelelő anyagismerettel rendelkezik. Gépipari alapméréseket végez, ezek alapján előrajzolni tud. Biztonsággal használja az alapvető kéziszerszámokat és kisgépeke

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret összetett szerkezeteket alkotni, szerelni és szerszámokkal dolgozni.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Átlagon aluli fejlettség és izomerő. A statikai rendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint. A szív és keringési rendszer bármilyen idült betegsége, vagy rendellenessége, a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések. Vegetatív disztónia, hyperthhyreosis. Krónikus gyomor-bélrendszeri megbetegedések. Diabetes mellitus. Idült májbetegség. Krónikus vesebetegségek. Halláscsökkenés. Kéz idült bőrbetegségei. Epilepszia. Vertigo. Egyensúlyérzés zavara. Tér és mélylátás hiánya szakorvosi vizsgálat alapján. 0,8-0,4; 0,9-0,3;-nél rosszabb látásélesség. +-6 D-nál erősebb szemüvegviselés.

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Önállóság, felelősségtudat, csapatban való együttműködés, precizitás, kreativitás, problémamegoldó képesség.

A szakképzettséggel rendelkező épület- és szerkezetlakatos

- munkadarabot gyárt kézi és gépi forgácsoló alapeljárásokkal
- alapszerelési műveleteket végez, oldható és nemoldható kötéseket készít
- hegesztett kötést készít különféle technológiákkal
- egyszerű alkatrészről szabadkézi vázlatrajzokat és műszaki rajzokat készít, tudja azokat olvasni, értelmezni
- elkészíti, vagy megrendeli a célszerszámokat, összeállító sablonokat speciális épületlakatos munkához
- elvégzi a szakirányú garanciális épületlakatos-ipari ellenőrzéseket, javításokat.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 4) :