„ENERGIATUDATOS ISKOLA” lett a Gépész!

„ENERGIATUDATOS ISKOLA” lett a Gépész!

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2018-március-06 12:54:00 |

"2018. március 6-án, a Nemzetgazdasági Minisztériumban vette át iskolánk igazgatója az 'Energiatudatos iskola' tanúsítványt, amit a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. adományozott intézményünknek kimagasló eredményei elismeréseképpen." - olvashatjuk a Gépész honlapján.

MTV1 összefoglaló a Virtuális Erőmű Program 2018 márciusi díjátadójáról:

További link: A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. honlapja
ELŐZMÉNYEK:

2017. április 24-28. között iskolánk nagyszabású rendezvénysorozatot tartott, amelynek célja diákjaink környezettudatos szemléletformálása volt. A témahét keretén belül számos programot bonyolítottunk le, amelynek során mind tanárainkat, mind pedig tanulóinkat minél szélesebb körben igyekeztünk bevonni a fenntarthatósággal kapcsolatos teendőkbe, és felhívni figyelmüket a Földünket sújtó súlyos környezeti problémákra, egyúttal utat mutatva és megoldásokat keresve a jövő generációi számára.

A számtalan színes program egyike a környezeti problémákat okozó autóipar azon próbálkozására szerette volna felhívni a figyelmet, amellyel új, környezetbarát (hibrid) gépkocsik tömeges gyártásába kezdett. A kiállítás résztvevői egész héten át megcsodálhatták az iskola aulájában, a KOTO Toyota Autóház Kft. két hibrid járművét.

toyota
Nagy sikert aratott az újrahasznosított anyagokból készített ruhák divatbemutatója is. Nem csak diákok, de néhány vállalkozó kedvű tanárunk is beöltözött a saját maguk által készített ruhákba.

ruha1
ruha2

toyota
Szintén nagyon népszerű volt az újrahasznosítható anyagokból készült dísztárgyak, szobrok és használati tárgyak bemutatója és a plakátpályázat is.

újra1
újra2
A felsőbb éves tanulók gyárlátogatáson vettek részt, amelynek keretében megismerhették a Hulladék Újrahasznosító Üzemet, illetve a Kaposvári Cukorgyár Biogáz Üzemének működését. Alsóbb éves tanulóink eközben játékos vetélkedőkön mérették meg magukat és udvartakarításban serénykedtek.

Munkánk elismeréséül a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. oklevéllel jutalmazza intézményünket és egy évig használhatjuk az „Energiatudatos Iskola” címet, illetve az ezt tanúsító védjegyet.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (7 + 5) :