Első helyezés a „Fedezd fel az örökséged!” online erdőismereti vetélkedőn!

Első helyezés a „Fedezd fel az örökséged!” online erdőismereti vetélkedőn!

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2018-december-02 09:21:58 |

A Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiumának „Vadgazdák” nevű csapata nyerte a „Fedezd fel az örökséged!” online erdőismereti vetélkedő őszi fordulóját.



Az Országos Erdészeti Egyesület harmadik alkalommal megrendezett versenyén a háromfős csapatok a magyarországi erdőterület növekedésének 100 éves történetével, az erdőtelepítések fontosságával és hasznosságával kapcsolatos tudásukról adtak számot. A diákok öt elméleti kérdéssort oldottak meg, és terepi feladatként egy faültetésre buzdító kampányvideót készítettek.

A megmérettetésben közel kétszáz diák vett részt. A Kecskés Gergely, Keszler Gergő és Nagy Péter alkotta barcsi csapat végzett az első helyen. (Felkészítő tanáraik: Boa Tamás és Kövi Anita.)

A második helyet a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium „Erdész triumvirátus” csapata érdemelte ki, a harmadik helyen a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola „Éjjeli Baglyok” csapata végzett.

A személyenként értékes utalványokat, és egy éves Turista Magazin előfizetést érő dobogós helyek mellett az első tíz csapat minden tagja részt vehet azon a tavaszi szakmai napon, ahol az ünnepélyes díjátadás mellett az erdőtelepítések jelentőségét és a homokfásítás mai gyakorlatát mutatják be erdész szakemberek a diákoknak.

Az Agrárminisztérium támogatásával lebonyolított verseny legfontosabb felkészülési anyagaként az Erdők Hetén bemutatott, A növekvő erdők nyomában című ismeretterjesztő film szolgált, amely az elmúlt 100 év erdőtelepítésének történetét követi végig, az Alföld-fásítási programtól kezdve a kopárok erdősítésén keresztül a nagyvárosok zöldövezeti fásításáig - bemutatva, hogy miként duplázódott meg Magyarország erdőterülete az első világháborút lezáró békeszerződés óta eltelt időszakban.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (0 + 10) :