Pozitív lett egy Noszlopys diák koronavírus-tesztje

Pozitív lett egy Noszlopys diák koronavírus-tesztje

Egyéb | KSZC.HU | 2020-szeptember-12 |

Szeptember 11-én, pénteken a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum egyik 13. évfolyamos diákjának pozitív eredményt mutatott a koronavírus tesztje. A tanuló szeptember 4-én, pénteken volt utoljára iskolában, a tünetek jelentkezését követően már otthon maradt.

A Somogy Megyei Kormányhivatal illetékesének tájékoztatása szerint a tanuló kontaktjainak kutatása zajlik. Mivel az osztálytársak szoros kontaktoknak számítanak, ezért ők szeptember 4-től két hetet számítva hatósági házi karanténba kerülnek. Ha tünetmentesek maradnak, akkor szeptember 21-én mehetnek iskolába, ha viszont bárki tünetes lesz, akkor azonnal tesztelni fogják. Az osztályban tanító oktatók kikérdezése zajlik.

A technikum igazgatója intézkedési tervének és eljárásrendjének megfelelően a szükséges intézkedéseket megtette: a jövő héttől visszavonásig a 13. A osztály digitális, iskolán kívüli munkarendben folytatja a tanulást. Az iskola fertőtlenítésére eddig is komoly figyelmet fordítottak, amelyet a hétvégén kiemelten ellenőrzünk. Az iskola további tanulói, dolgozói a mostani ismereteink szerint az ügyben nem érintettek.

Kaposvár, 2020. szeptember 12.


Weimann Gáborné
főigazgató

Csiba Ágota
kancellár

Legutóbbi bejegyzések

Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Új interaktív felület seg...

Megjelent a koronavírus a kaposvári kereskedelmi iskolában is

Megjelent a koronavírus a...

Tóthné Földesi Ilona tartott rendhagyó irodalom órát

Tóthné Földesi Ilona tart...

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Legyél te is Pénzügyi Jun...