Slágerszakok: rendőr, szoftverfejlesztő, logisztikus

Slágerszakok: rendőr, szoftverfejlesztő, logisztikus

Képzéseink | KSZC.HU | 2021-március-02 |

Nem vesztett népszerűségéből a térségben a szakképzés, amit bizonyít, hogy idén a tavalyinál több jelentkezés érkezett a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek képzéseire a február 19-ei határidőig.

Van olyan iskola, ahol egyes ágazatokra többszörös a túljelentkezés. A TOP 3 legnépszerűbb képzés között van az Eötvösben a közszolgálati technikus, míg a Noszlopyban a logisztikai technikus valamint a szoftverfejlesztő- és tesztelő. Sokan jelentkeztek az új képzésekre, a Lampingba felvételiző fodrász és vízügyi technikusoknál is a pontszámok döntenek majd. Az építőipar területén másfélszeres a túljelentkezés, az olyan piacképes szakmák iránt ugrott meg az érdeklődés, mint az ács, az asztalos, a festő mázoló tapétázó és a burkoló. Hasonló a helyzet a gépészet és járműgyártás ágazatoknál, sok fiatal gondolja úgy, hogy elektronikai műszerészként, gépi és CNC forgácsolóként vagy éppen gépjármű mechatronikusként biztosan el tud majd helyezkedni. Nem csak a kaposvári iskolák képzéseire nőtt a jelentkezők száma, Barcson és Tabon is vonzó a fiatalok számára a szakképzés.

A tanulók most is tetszőleges számú intézményt jelölhettek meg a jelentkezési lapon, amelyek sorrendjét még március 22-én és 23-án is módosíthatják a felvételi vizsgák során szerzett tapasztalatok alapján. Új iskolát azonban már nem lehet megjelölni, de a korábban megnevezett intézményen belül új tanulmányi területet igen. A középiskolák április 30-ig küldenek értesítést a felvételről vagy elutasításról, a beiratkozások pedig június 22. és 24. között lesznek.

Amennyiben az általános felvételi eljárás időszakában valaki nem került be egy középiskolába sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatná döntését, akkor - május 10. és augusztus 31. között - rendkívüli felvételi eljárás során közvetlenül a választott iskolában tud jelentkezni, és egyeztetni a lehetőségekről, amennyiben az adott intézményben az általános felvételi eljárás után maradtak betöltetlen férőhelyek.

Rendőr, szoftverfejlesztő és logisztikus – ezek voltak a slágerképzések | kaposvarmost.hu

Többen jelentkeztek szakmát adó képzésekre, mint tavaly | barcsihirek.hu

Slágerszakok Nagyatádon: szoftverfejlesztő, kisgyermekgondozó, gépi- és CNC-forgácsoló | atadhir.hu

Háromszoros volt a túljelentkezés | Somogyi Hírlap

Legutóbbi bejegyzések

Április 22-én bolygónkat, a Földet ünnepeljük

Április 22-én bolygónkat,...

A Noszlopy diákjai győzedelmeskedtek a „KIV-AGY?” innovációs versenyen

A Noszlopy diákjai győzed...

Lezajlott az ÁSZÉV írásbeli döntője

Lezajlott az ÁSZÉV írásbe...

Bravúr a Digital Warriors Országos Döntőjében

Bravúr a Digital Warriors...

Nyilvánosak a szakmai vizsgák szabályai

Nyilvánosak a szakmai viz...

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

A holokauszt magyarország...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: