A Noszlopy diákjai győzedelmeskedtek a „KIV-AGY?” innovációs versenyen

A Noszlopy diákjai győzedelmeskedtek a „KIV-AGY?” innovációs versenyen

Versenyek | KSZC.HU | 2021-április-22 |

A „KIV-AGY?” Kaposvári Innovációs Verseny a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. kezdeményezésében megvalósuló tehetséggondozó program, amelynek célja a helyi fiatalok innovatív fejlesztése, kiemelten a természettudományos területen. A verseny fókuszában az innováció áll. A „KIV-AGY?” nem egy adott tantárgy szakmai versenye, hanem a tényleges, különböző tudományágak terén megszerzett tudás alkalmazása, a jó ötlet megvalósítása a cél. A verseny amellett, hogy a fiatalokat újszerű megközelítések alkalmazására sarkallja, a városhoz való kötődés megerősítését, a kaposvári identitás kialakítását is szolgálja, továbbá elősegíti a fiatalok pályaválasztását.

A vetélkedőn a középiskolás korosztály tagjai vehettek részt, akik kettő-, illetve háromfős csapatokban mérhették össze tudásukat. A verseny döntőjében hat csapat „feszülhetett” egymásnak. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium három, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium, valamint a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum egy-egy csapattal képviseltette magát. A Kaposvári Egyetem, a Somogy Megyei Vállalkozó Központ, az ESH Kft. és a PROFISO Kft. delegáltjaiból álló zsűri a Noszlopy csapatának projektjét találta a legkreatívabbnak. A Közgaz Ászok csapata, amelyet Borondics Richárd , Kovács Gilbert és Kuti Norbert 12. D osztályos, gazdasági informatikus tanulók alkottak „Bob, akiben vakon megbízhatsz” címet viselő programjával tudott győzedelmeskedni a vetélkedőn. A csapat felkészítő oktatója Teveli Róbert volt.
Döntőbe jutó másik intézményünk, a „Gépész” az ötödik helyen végzett. Az Eötvöst Draskovics Dániel és Takács Gergő Attila 5/13. C osztályos diákok képviselték, akik egy testhőmérséklet mérésére szolgáló eszközt készítettek. A szerkezet az adatok eltárolására is alkalmas, így lehetővé teszi az információk későbbiekben való elemzését, értékelését, továbbá belépés számlálóként is használható. A gépészes diákok felkészítője Szabó Sándor volt.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek a szép eredményhez!

A Noszlopy tanulói által készített robot születéséről és hasznosíthatóságáról szóló humoros kisfilm alább tekinthető meg:

Legutóbbi bejegyzések

Újabb szép eredmény a Kindler-Láng tanulmányi versenyen!

Újabb szép eredmény a Kin...

Megkezdődtek a szakmai vizsgák

Megkezdődtek a szakmai vi...

A Magyar Vöröskereszt ismét adományával segíti Centrumunk diákságát

A Magyar Vöröskereszt ism...

A dobogó legfelső fokára jutott az Eötvös csapata

A dobogó legfelső fokára ...

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA DÍJ

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA...

Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött meg a 2021-es érettségi vizsgaidőszak

Hétfő reggel a magyar nye...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: