Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola

7400 Kaposvár, Cseri út 6.

Az intézményben a szakgimnáziumi képzés keretében az építészeti és faipari műszaki szakterületen érettségi bizonyítvány, majd ezt követően magasépítő vagy faipari technikus oklevél szerezhető.

A szakközépiskolai képzésben részt vevő tanulóknak az építőipari szakmacsoportban (kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, bádogos, ács, szárazépítő), faipari szakmacsoportban (asztalos, kárpitos), gépészeti szakmacsoportban (központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, valamint víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő) szakmai bizonyítvány megszerzésére van lehetőségük. A hiányszakmaként ács, bádogos, illetve víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő szakmára beiratkozott tanulóink tanulmányi eredménytől függően 10.000-30.000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek.

Az intézmény rendelkezik a képzéshez szükséges tanműhelyekkel, nyelvi laborral, informatikai termekkel, multifunkciós előadóteremmel, modellkészítő termekkel. A tanulók órarendi keretek közt ismerhetik meg az ArchiCAD, ARCHLine, Pro-Desktop, AutoCad tervezőprogramokat. A szakmai gyakorlati képzés külső képző hely hiányában az iskola tanműhelyeiben is megoldható.

Az intézmény 2005-től a kaposvári TISZK tagja. A TISZK korszerű tanműhelyében a faipari és épületgépész tanulók szakmai gyakorlatának csúcstechnológiát igénylő tevékenységei sajátíthatók el.

Általános iskola elvégzését követően a 3 éves szakképzésbe, valamint a szakgimnáziumi képzésbe jelentkezhetnek a tanulók iskolánkba. A képzésekre olyan 8. általános iskolai osztályt befejezett tanulókat várunk, akik az orvosi alkalmassági vizsgálaton megfeleltek és műszaki érdeklődéssel rendelkeznek. A szakmai képzéseink mellett részszakképesítést adó HÍD-programra jelentkezhetnek azok a tanulók, akik nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat.