Szoftverfejlesztő- és tesztelő

Vissza

Szoftverfejlesztő- és tesztelő

Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A Szoftverfejlesztő és- tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi. Csapatban dolgozva együttműködik a szoftverfejlesztési projektben résztvevő többi munkatárásával, képes a csoportmunkát támogató fejlesztői eszközök hatékony használatára.

Kompetenciaelvárás

Informatikai ismeretek, logikus gondolkodási és problémamegoldó képesség, ügyfélközpontú hozzáállás, rendszerszintű gondolkodás, együttműködési készség.

A szakképzettséggel rendelkező szoftverfejlesztő- és tesztelő

- számítógépet kezel, üzemeltet
- fejlesztéshez szükséges szoftvereket telepít, használ
- weboldalakat tervez és kódol
- webes kliens és szerver oldali alkalmazásokat tervez és fejleszt
- asztali alkalmazást (szoftvert) tervez és fejleszt
- szoftvereket tesztel
- adatbázisokat tervez és kezel
- csoportmunkát és együttműködést támogató szoftvereket használ
- erőforrást és időszükségletet határoz meg.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai szoftverek világa nemcsak vonz, hanem azok fejlesztése, tökéletesítése is érdekel.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

A végtagok azon nem kompenzálható rendellenességei, amelyek a munkavégzést akadályozzák. Súlyos szívbetegség kardiológiai szakorvos javaslata szerint. Súlyos fokú látászavar. Színlátás zavar az orvos egyéni elbírálása szerint.

Vissza

Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: