Vendégtéri szaktechnikus

Vissza

Vendégtéri szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Kompetenciaelvárás

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.

A szakképzettséggel rendelkező vendégtéri szaktechnikus

- alkalmazza a működési szabályokat
- üzleti levelezést folytat
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze
- figyelemmel kíséri az árukészletet
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít
- kapcsolatot tart a szállítókkal
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot
- ajánlatot készít megrendelők részére
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít
- áruk beszerzése és árképzés
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat
- tárgyal az ügyfelekkel
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

Vissza