A szakma ismertetése

Gépészet ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A légijármű-szerelő a légijármű fedélzetén a sárkányszerkezet és a hajtómű, valamint ezek gépész rendszereinek karbantartási terv szerinti ellenőrzését, karbantartását, hibafelvételezését, hibajavítását, cseréjét és működéspróbáját végzi forgalmi és hangár karbantartási környezetben, a mindenkor érvényes és az adott légijárműre effektív, jóváhagyott karbantartási dokumentáció alapján.

Ajánlott minden fiatal számára, aki vonzódik a légijárművekhez, szeret szerelni, gépeket javítani.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Epilepszia egyéni elbírálás szerint. Idült bőrbetegségek, arc és kéz torzító elváltozásai. Halláscsökkenés a társalgási beszédmegértés zavarával. Beszédhiba. Súlyos látáscsökkenés. Egyéb betegség esetén egyéni elbírálás.

Kompetenciaelvárás

Kommunikációs készség, precizitás, együttműködési készség, szervezési és irányítási képesség, kreativitás, analitikus gondolkodás.

A szakképzettséggel rendelkező légijármű-szerelő technikus

- feldolgozza és ellenőrzi a terveket, megismeri a rendszereket és rendszerelemeket
- tervek alapján meghatározza a munkával kapcsolatos szervezési feladatokat, kialakítja a munkahelyi feltételeket, részletes ütemtervet készít
- javaslatot tesz a beszerzési forrásokra, alvállalkozói szolgáltatásokra
- kezeli a kivitelezés dokumentumait, az építési naplót
- közreműködik az építési hatóság és a szakhatóságok felé a számukra szükséges dokumentációk benyújtásában, elfogadásában, hatósági bejárások megszervezésében
- tervezi és irányítja az üzemeltetési és karbantartási feladatokat.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: