A szakma ismertetése

Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A Szoftverfejlesztő és- tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi. Csapatban dolgozva együttműködik a szoftverfejlesztési projektben résztvevő többi munkatárásával, képes a csoportmunkát támogató fejlesztői eszközök hatékony használatára.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai szoftverek világa nemcsak vonz, hanem azok fejlesztése, tökéletesítése is érdekel.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

A végtagok azon nem kompenzálható rendellenességei, amelyek a munkavégzést akadályozzák. Súlyos szívbetegség kardiológiai szakorvos javaslata szerint. Súlyos fokú látászavar. Színlátás zavar az orvos egyéni elbírálása szerint.

Kompetenciaelvárás

Informatikai ismeretek, logikus gondolkodási és problémamegoldó képesség, ügyfélközpontú hozzáállás, rendszerszintű gondolkodás, együttműködési készség.

A szakképzettséggel rendelkező szoftverfejlesztő és -tesztelő

- számítógépet kezel, üzemeltet
- fejlesztéshez szükséges szoftvereket telepít, használ
- weboldalakat tervez és kódol
- webes kliens és szerver oldali alkalmazásokat tervez és fejleszt
- asztali alkalmazást (szoftvert) tervez és fejleszt
- szoftvereket tesztel
- adatbázisokat tervez és kezel
- csoportmunkát és együttműködést támogató szoftvereket használ
- erőforrást és időszükségletet határoz meg.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: