A szakma ismertetése

Építőipar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Önállóan vagy mérnöki irányítással épületek és más építmények építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Munkafolyamatok összehangolását, szervezését végzi. Az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártási technológia folyamatát és készletét ellenőrzi.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret csapatban dolgozni, kedveli a technológiát és nem fél a magasságtól. Remek választás azok számára is, akik nyitottak műszaki területen felsőfokú tanulmányok folytatására.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Gyenge fejlettség, és izomerő. A statikai rendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint. A szív és a keringési rendszer bármilyen idült betegsége vagy rendellenessége, a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések. Krónikus gyomor – bélrendszeri megbetegedések. Epilepszia. Vertigo. Egyensúlyérzés zavara. Diabetes mellizus. Krónikus otitis. Krónikus vesebetegségek. Idült bőrbetegség. Tér és mélységlátás hiánya. 0,9-0,3, 0,8-0,4; 0,7-0,5; 0,6-0,6-nél rosszabb látásélesség. +-6 D-nál erősebb szemüvegviselés.

Általános tájékoztató

A képzés keretében a résztvevő tanulói jogviszonyban áll a képző intézménnyel, a képzés időtartamára minden tanulónak járó kedvezmény megilleti pl.: diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás.

Kompetenciaelvárás

Önállóság, térlátás, jó kommunikációs készség, precizitás, szervezési és irányítási készség, csapatmunka.

A szakképzettséggel rendelkező magasépítő technikus

- művezetői feladatokat lát el
- önálló tevékenységként építési vállalkozást vezet
- irányítás mellett terveket, tervrészleteket szerkeszt számítógéppel segített tervezői program felhasználásával rajzol, a szabványos jelölések alkalmazásával
- közreműködik a beruházás előkészítésében, pályázati anyagok összeállításában, bekérésében, értékelésében
- közreműködik az építéshelyi adminisztrációs folyamatokban és a kivitelezési folyamat ellenőrzésében
- épületüzemeltetési és fenntartási feladatokat lát el
- idegen nyelvű szakmai szöveget értelmez
- részt vesz a kivitelezés előkészítésében, megvalósításában, koordinálásában.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 8) :