GINOP-6.2.7-20-2021-00005

GINOP-6.2.7-20-2021-00005

GINOP-6.2.7-20-2021-00005 | KSZC.HU | 2021. május 1.

Projekt megnevezése: Ágazati Képzőközpont kialakítása a Kaposvári Szakképzési Centrumban

Projekt azonosítószáma: GINOP-6.2.7-20-2021-00005

Kedvezményezett neve: Kaposvári Szakképzési Központ

Megítélt támogatás: 269.387.860 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időtartama: 2021.05.01.-2022.10.31.

Projekt státusza: megvalósítási szakasz

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett, GINOP-6.2.7-20 „Ágazati képzőközpontok infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára” című pályázati kiíráson a kaposvári Szakképzési Centrum 269,39 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.
A projekt célja az új szakképzési törvényhez igazodva, a duális képzési rendszert továbbfejlesztve, az Informatika és távközlés ágazatban Ágazati Képzőközpont létrehozása a Kaposvári Szakképzési Centrum és együttműködő partnerei által.
A fejlesztés részeként 6 tantermes, 96 férőhelyes, modern számítástechnikai eszközökkel felszerelt képzőhely kerül kialakításra, biztosítva ezzel az informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és - tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzést. A diákok elsajátíthatják napjaink informatikai tudása mellett a jövő korszerű ismereteit, szakmájukhoz kapcsolódóan megszerezhetik a képzési követelményeknek és a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő hozzáértést. A beruházás mellett sor kerül a képzőközpont működését támogató képzések lefolytatására is
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósul meg.


Sajtóközlemények:

2021 | 12 | 01
Kaposvári Szakképzési Centrum

ÁGAZATI KÉPZŐKÖZPONT KIALAKÍTÁSA A KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMNÁL

A Kaposvári Szakképzési Centrum a Széchenyi 2020 program keretében, partnereivel együttműködve Ágazati Képzőközpontot hoz létre.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, melynek keretében a Centrum 269,39 millió forint vissza nem térítendő támogatással gazdálkodik.

A projekt célja az új szakképzési törvényhez igazodva, a duális képzési rendszert továbbfejlesztve, az Informatika és távközlés ágazatban Ágazati Képzőközpont létrehozása a Kaposvári Szakképzési Centrum és együttműködő partnerei által. A képzőközpont a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium Damjanich utcai kollégiumi épületének felső szintjén kerül kialakításra a GINOP-6.2.7-20-2021-00005 pályázat keretében.

A projekt eredményeként létrejövő Kaposvári Informatika Ágazati Képzőközpont az informatika ágazatban tanuló diákok számára duális képzőhelyként lehetőséget biztosít a szakmai oktatás tantárgyainak teljes spektrumú (elméleti és gyakorlati) tanítására, tanulására. Külső képzőhelyként biztosítja az oktatás számára szükséges infrastruktúrát, a korszerű eszközöket és technológiát, illetve a képzett tanárokat, oktatókat.

A fejlesztés részeként 6 tantermes, 96 férőhelyes, modern számítástechnikai eszközökkel felszerelt képzőhely kerül kialakításra, biztosítva ezzel az informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és - tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzést. A diákok elsajátíthatják napjaink informatikai tudása mellett a jövő korszerű ismereteit, szakmájukhoz kapcsolódóan megszerezhetik a képzési követelményeknek és a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő hozzáértést. A beruházás mellett sor kerül a képzőközpont működését támogató képzések lefolytatására is.

A projekt várható fizikai befejezése 2022. október 31.

További információ kérhető a 30/560-72-39-es telefonszámon, valamint a guth.szilvia@kszc.hu vagy az info@kszc.hu E-mail címen.


Ágazati Képzőközpont jön létre Kaposváron
Megkezdődtek az Ágazati Képzőközpont kivitelezési munkálatai
Jövőre még jobb lesz Kaposváron tanulni!
Informatikai és távközlési képzőközpont létesül Kaposváron
269 millió forintból valósítják meg a Gépész informatikai és távközlési központját
Informatikai és távközlési képzőközpont létesül Kaposváron

Galéria:Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 5) :