Ágazati Képzőközpont jön létre Kaposváron

Ágazati Képzőközpont jön létre Kaposváron

Egyéb | KSZC.HU | 2021-augusztus-25 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontot hoz létre, mely a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium Damjanich utcai kollégiumi épület felső szintjén kerül kialakításra a GINOP-6.2.7-20-2021-0005 pályázat keretében.

Közel 270 millió forintos keretösszeg ráfordításával valósul meg a projekt, mellyel kapcsolatban az elmúlt hetekben került aláírásra a kaposvári Centrum és a Pénzügyminisztérium között létrejött Támogatási szerződés. A Kaposvári Informatika Ágazati Képzőközpont névre keresztelt intézmény a Kaposvári Szakképzési Centrum mellett a HEROS Zrt., a Bázis Informatika Kft., továbbá a Irodagép Másolás- és Számítástechnikai Kft. és a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata társulása révén jön létre.

A tervek szerint 2022. júliusától működő képzőközpont elsődleges célja, hogy az informatika ágazatban tanuló diákok számára duális képzőhelyként lehetőséget biztosítson a szakmai oktatás tantárgyainak teljes spektrumú (elméleti és gyakorlati) tanítására, tanulására. Külső képzőhelyként biztosítani fogja az oktatás számára szükséges infrastruktúrát, a korszerű eszközöket és technológiát, illetve a képzett tanárokat, oktatókat.

A magas színvonalú oktatás érdekében a humán erőforrás terén a tulajdonos vállalkozások szakemberein túl részt fognak venni a képzésekben az Óbudai Egyetem kiberbiztonsággal foglalkozó egyetemi tanárai is. A tervek szerint a szakképzésben tanuló fiatalok mellett a gimnáziumokban tanulmányokat folytató tanulók érettségi utáni szakképzése is kiemelt figyelmet fog kapni.

A Társaság fő feladata - az informatika és távközlés ágazatban - az informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és - tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzés, a diákok elsajátíthatják napjaink informatikai tudása mellett a jövő korszerű ismereteit is. Így tájékozottak lesznek például a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia, a 3D technológia vagy a robottechnika területén is.

Az ágazati képzőközpont ezen túl lehetőséget kíván biztosítani mind a Kaposvári Szakképzési Centrum, mind a térség gazdasági szereplőinek a szakemberek továbbképzésére, ismereteik megújítására. A vállalkozás célja továbbá, hogy a színvonalas oktatás révén a jövőben minél több a felsőoktatásban továbbtanuló diák szerezhessen mérnöki diplomát az informatika ágazatban.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (6 + 7) :