A szakma ismertetése

Építőipar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.Festő, mázoló, tapétázó feladata a különféle alapfelületek festése, mázolása, díszítése, megóvása a környezet hatásaival szemben. A megfelelő bevonatrendszer kiválasztásához elengedhetetlen a szakszerű felületdiagnosztika, majd a felület előkezelése - előkészítése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a munka, környezetvédelmi, és biztonsági előírások szerint végzi. Tevékenységével, a festési folyamat alkalmazásán keresztül részt vesz az építőipari technológiai folyamatokban.

Ajánlott minden fiatal számára, aki kreatív gondolkodású, jó a kézügyessége, szeret változatos munkakörnyezetben dolgozni.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

Átlagon aluli fejlettség és izomerő. A statikai rendszer és a végtagok minden anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint. Minden vitium. Ingerképzési vagy ingerületvezetési zavar esetén a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Hipertónioa és kollapszus hajlam. Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedések. Epilepszia. Vertigo. Egyensúlyérzés zavara. Diabetes mellizus. Anémia. Krónikus otitis. Krónikus vesebetegségek. Idült bőrbetegség. Színtévesztés. 0,8-0,4; 0,9-0,3; 1,0-0,2-nél rosszabb látásélesség. +-6 D-nál erősebb szemüvegviselés.

Általános tájékoztató

A képzés keretében a résztvevő tanulói jogviszonyban áll a képző intézménnyel, a képzés időtartamára minden tanulónak járó kedvezmény megilleti pl.: diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás.

Kompetenciaelvárás

Ügyes mozgás, állóképesség, jó fizikum, jó szemmérték és térlátás, kézügyesség, csapatmunka

A szakképzettséggel rendelkező festő, mázoló, tapétázó

- festi a falfelületet, tapétáz
- fal-, fa-, fém felületet mázol
- különböző díszítő munkákat készít
- utólagos hőszigetelést készít
- felújítási munkákat végez kül- és beltérben egyaránt
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 8) :