2018-1-HU01-KA102-047344

2018-1-HU01-KA102-047344

2018-1-HU01-KA102-047344 | KSZC.HU | 2018. augusztus 19.

A tanulókat mobilitási gyakorlatra küldő köznevelési intézmény a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, és két fogadópartner szervezet: a horvátországi Porečből a Riviera Adria dionicko drustvo za turizam, és a Rauris Sonnhof Kft. az ausztriai Raurisból. Mindkét szervezet vállalta, hogy gyakorlati helyet biztosít tanulóink számára a projekt megvalósításának időszakában. A hagyományos több évszázados történelmi kapcsolatok felelevenítése jegyében választottuk célországnak Ausztriát és Horvátországot.

A projekt külföldi szakképzési mobilitásra utazó tanulói a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakács, cukrász és pincér képzésben résztvevő tanulói, összesen 73 fő, és 8 fő kísérő tanár. Közülük 45 tanuló és 6 tanár a horvátországi gyakorlaton, 28 tanuló és 2 tanár az ausztriai gyakorlaton vesz részt.

A kiutazók munkaprogramját partnereinkkel együtt a résztvevők előre meghatározott képzési igényeikhez igazítottuk, összhangban az iskola gyakorlati tanrendjében szereplő, kötelező nyári gyakorlaton teljesítendő feladatokra vonatkozó előírásokkal. Így a kiutazó szakgimnáziumi tanulók részére az iskola 100%-ban beszámítja éves kötelező szakmai gyakorlatukba a szakképzési mobilitási gyakorlat idejét.

A külföldi szakmai gyakorlat lehetőséget teremt tanulóink számára, hogy vendég-közelben, a legelőkelőbb körülmények között üzemelő szállodákban, éttermekben gyakorolják leendő szakmájukat, ezzel jobban felkészüljenek a munkaerőpiaci kihívásokra.

A projekt szakmai célja, hogy tanulóink nemzetközi munkatapasztalatot szerezzenek, fejlődjenek szociális kompetenciáik, szociális érzékenységük, toleranciájuk a más kultúrák, szokások, munkamódszerek iránt, nőjön önbizalmuk.

További cél, hogy kísérő oktatóink számos a mobilitási gyakorlat során gyűjtött szakmai tapasztalatát a hazaérkezést követően beépítsük képzési gyakorlatunkba.

A projekt várható eredménye, hogy tanulóink a külföldi gyakorlattal olyan szakmai, személyes, társas kompetenciákra tehetnek szert, amellyel szakmai életútjukat megalapozhatják, szakképesítést szerezve növelhetik esélyüket a munkerőpiacon.

Továbbá, hogy nemzetközi tapasztalatokat szerező oktatóink lesznek, nemzetközileg nyitottabbá válunk, képzési gyakorlatunkba beépülnek a megismert európai szakmai jógyakorlatok.

A szakmai gyakorlat helyszínei:

Lanterna Üdülőtelep, Horvátország; ideje: 2018. június 17-től 2018. augusztus 19-ig



Rauris, Ausztria, ideje: 2019. január 27-tól 2019. március 10-ig

Galéria:



Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (7 + 1) :