NTP-SZTG-15-0023

NTP-SZTG-15-0023

NTP-SZTG-15-0023 | KSZC.HU | 2018. március 11.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program keretében a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

1 604 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázat célja: A szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása.

A komplex tehetséggondozó program 6 szakács és 5 pincér tanuló számára nyújtott lehetőséget a tanórákon elhangzottakat kibővítő szakmai ismeretek elsajátítására,

A diákok megismerkedtek Somogyország gasztronómiai hagyományaival, feledésbe merült ételeivel. A szakács tanulók új technológiai eljárásokat is kipróbálhattak, mint például a szuvidálás vagy a konfitálás. A pincér tanulók az italkeverés rejtelmeibe is betekintést nyertek, különböző terítési és felszolgálási módokat ismertek meg, eközben tökéletesítették technikájukat.

Az egynapos szakmai kirándulás Budapestre, a vendéglátósok körében méltán nagyra tartott Gundel étterembe irányult. Az ebéd során a diákok megfigyelhették a különleges tálalási és felszolgálási módokat is. Az elfogyasztott ételek révén egy gasztronómiai ízutazás részesei lehettek a program résztvevői.

A híres Gerbeaud Kávéház történetével és a különleges nívót képviselő termeivel is megismerkedhettek a diákok, ezt követően láthatták a Michelin csillagos Onyx étterem legmodernebb eszközeit üzem közben, valamint az ételkészítést és a tálalást is megfigyelhették.

A pályázat egy, az élményeket és a kész termékeket fotókon is megörökített kiállítással, a projekt bemutatásával, majd egy záróebéddel zárult. Az iskola tanulói és dolgozói mellett a záróeseményen megjelent Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke és Mayer Judit, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője.

A program érdeme, hogy a tehetséges diákok olyan hasznos ismeretekre, tapasztalatokra tettek szert, amelyeket jól fognak tudni hasznosítani a gyakorlati munkájuk során.

Galéria:



Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 5) :