HAT-15-06-0061

HAT-15-06-0061

HAT-15-06-0061 | KSZC.HU | 2016. máj. 28.

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, elmélyítése. Segítségével magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarság életéről.

Határtalanul pályázat "Hogy értsd egy pohár víz mit ér" 2016

A Határtalanul pályázat keretén belül iskolánk 10. és 11. évfolyamos diákjai 2016. április 25-tól április 28-ig látták vendégül a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjait, a viszont látogatásra 2016. május 23-tól május 28-ig került sor. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által támogatott

HAT-15-06-0061 nyertes pályázat 80 diák és kísérőtanáraik utazás- és szállásköltségét is fedezte.

A "Hogy értsd egy pohár víz mit ér" címmel lebonyolított projekt során a tanulók összehasonlították a Székelyudvarhely környékén fellelhető borvizek, tavak és a környékünkön található tavak és vizek savasságának és lúgosságának ph értékét és összetételét.

Utazásaink során nem csak Erdély gyönyörű tájaival, hanem sokrétű és színes kultúrájával is megismerkedhettünk. Eljutottunk természeti kincsekben bővelkedő helyekre is, pl: Medve-tó, Gyilkos-tó, Békás szoros, Szejkefürdő, Homoródfürdő, Zeteváralja.

Történelmi kalandozásaink során látogatást tettünk Arad, Nagyszeben, Segesvár és Székelyudvarhely városaiba is.

Reméljük, hogy a projekt során kötődött barátságok egy életre szólnak.

Galéria:Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 3) :