A szakma ismertetése

Szépészet ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A kozmetikus technikus kozmetikai alap és kiegészítő műveleteket végez, diagnosztizál, kezelési tervet állít össze, professzionális kozmetikumokkal dolgozik. Hozzájárul és támogatja az ápoltság, higiénia, szépség és egészség megőrzését.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, mások esztétikus, megjelenéséhez hozzájárulni.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

A statikai rendszer jelentősebb anatómiai és funkcionális rendellenességei. Súlyos szívbetegség. Enyhébb szívbetegségnél, egyéb esetben a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint. Kéz idült bőrbetegségei. Arc és kéz torzító elváltozásai. Epilepszia egyéni elbírálás szerint. Beszédmegértés zavarával járó halláscsökkenés. Színtévesztés egyéni elbírálás szerint. 0,8-0,0-nál rosszabb látásélesség (Fontos a közeli jó látás).

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit, a térítési díjra és annak visszafizetésére vonatkozó szabályozást. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Formaérzék, térlátás, kézügyesség, kreativitás, állóképesség, kiváló kommunikációs készség.

A szakképzettséggel rendelkező kozmetikus technikus

- kozmetikai alap és kiegészítő műveleteket végez, manuális és gépi módszerekkel
- diagnosztizál, kezelési tervet állít össze, kozmetikus által kezelhető kozmetikai hibákat kezel
- professzionális kozmetikumokkal dolgozik, azok alap-, és hatóanyagait ismeri, és kiválasztja a bőrtípusnak, és az általa kezelhető rendellenességnek megfelelő készítményt
- tanácsot ad az otthoni bőrápolással kapcsolatban
- speciális arc és testkezelést végez
- megismeri a legújabb szakmai újdonságokat, rendszeresen továbbképzéseken vesz részt
- testkezelést végez manuálisan (testtekercselés, pakolások felhelyezése, testmasszázs)
- különböző test-és arcfestési technikákat alkalmaz
- smink-technikákat alkalmaz.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: