A szakma ismertetése

Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

Intenzív képzés

A teljes tananyagot rövidebb képzési idő alatt sajátíthatják el a résztvevők. Egyes elméleti tananyagtartalmak feldolgozása önálló felkészülést igényel, távoktatási formában, oktatói irányítással.

Képzésről kizáró egészségügyi okok

krónikus légzőszervi megbetegedések (pl. asztma). Epilepszia, egyéni elbírálás alapján. Végtagok és gerinc elváltozásai egyéni elbírálás szerint (szakorvosi elbírálás alapján). Szív- és keringési rendszerbetegsége esetén cardiológiai szakellátás orvosának javaslata szerint. Bőrbetegségek, egyéni elbírálás szerint. Csökkent látásélesség (szemészeti vizsgálati eredmény alapján, egyéni elbírálás). Halláscsökkenés, társalgási beszéd megértésének zavarával. Beszédhiba, egyéni elbírálás szerint.

Általános tájékoztató

A felnőttek szakmai oktatásában részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést kötünk. A szerződés tartalmazza a képzés jellemzőit, a szerződő felek jogait, kötelességeit. (Felnőttképzési szerződésminta)

Előzetes tudásfelmérés alapján, beszámítási lehetőséget biztosítunk.

Az induló képzés keretében a résztvevő felnőttképzési jogviszonyban áll a képző intézménnyel: a képzés időtartamára nem jár családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás, ösztöndíj.

Kompetenciaelvárás

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.

A szakképzettséggel rendelkező vendégtéri szaktechnikus

- alkalmazza a működési szabályokat
- üzleti levelezést folytat
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze
- figyelemmel kíséri az árukészletet
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít
- kapcsolatot tart a szállítókkal
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot
- ajánlatot készít megrendelők részére
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít
- áruk beszerzése és árképzés
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat
- tárgyal az ügyfelekkel
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 3) :