KEHOP-5.2.10-16-2016-00085

KEHOP-5.2.10-16-2016-00085

KEHOP-5.2.10-16-2016-00085 | KSZC.HU |

2015. július 1-től megkezdte működését a Kaposvári Szakképzési Centrum. A Centrumba 11, a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába átkerült tagintézmény integrálódott. A Centrum fő feladata a szakképzett munkaerő biztosítása a térség fejlődése szempontjából kulcsfontosságú műszaki, kereskedelmi, vendéglátóipari, informatikai, közgazdasági, ügyviteli, egészségügyi, mezőgazdasági ágazatokhoz tartozó területeken. A Kaposvári SZC 11 tagintézménye közül a jelen projektben érintett a 7400 Kaposvár, Damjanich út 17. Hrsz: 3904 címen elhelyezkedő Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola Kollégium épülete.


A helyszínen az iskola épületegyütteséhez kapcsolódóan található a 9 szintes kollégium épülete. Az épület magassági értelemben 3 részre tagolódik:
- Pinceszintek (2): Az alsó két szint pinceszint, ahol az épületgépészet, műhelyek és raktárak találhatók.
- Vendégszintek (2): A következő két szint a vendégszint, ahol irodák, orvosi, egyéb kiszolgáló helyiségek és koedukált vendégszobák találhatók.
- Kollégiumi szintek (5): A felső 5 szinten nemenként különválasztott kollégiumi szobák helyezkednek el.

Az épület homlokzatán 16 cm szálas homlokzati hőszigetelés készül. A meglévő lábazaton 14 cm lábazati hőszigetelés készül. A nyílászárókra 3 cm káva hőszigetelés takar rá. A liftgépházban található padlásra 24 cm üveggyapot hőszigetelés kerül. Az épület tetején 20 cm lapostető szigetelés készül.
A két pinceszinten, menekülő lépcsőház és a liftgépház falain – melyek túloldalán fűtetlen tér felé található - a vakolatok javítása után, a homlokzati hőszigetelő rendszerrel megegyező vakolati rendszer készül. A tervezett felújítás keretében a régi külső nyílászárók cserére kerülnek. Háromrétegű üvegezésű, argongáz töltésű LOW-E bevonatos, PVC keretszerkezetű, melegperemes nyílászárók kerülnek beépítésre.

Az alábbi külső nyílászárók nem kerülnek cserére:
- A kollégiumi szobákon, a keleti oldalon a negyediktől a kilencedik szintig
- A menekülő lépcsőnél lévő előtérre nyíló ajtók, a harmadiktól a kilencedik szintig
- A szobákon, a nyugati oldalon a negyedik szinten

A menekülő lépcsőnél lévő külső korlátok, a pinceszinten lévő ablakrácsok és a pinceszinti acél rács portálok bontásra kerülnek. A hőszigetelés utáni állapotra történő méretre szabásuk és a szükséges felületkezelések után visszakerülnek az eredeti helyükre. Menekülő lépcső esővédő elemeiben található drótüvegek helyett polikarbonát betétek kerülnek elhelyezésre a szükséges szegélyekkel, tartószerkezetekkel. A kazánházi tömegen a közel vízszintes részen fémlemez fedés készül. A 45°-os ferde tetőrész és az oldalfal polikarbonát elemekből álló portálokból kerülnek visszaépítésre.

Felújítási tételesen:
1. Teljes homlokzati hőszigetelés: Az épület homlokzatain külső oldali, inhomogén szálas vakolható hőszigetelés készül, vékonyvakolatos fedőréteggel. A homlokzati függőleges pengék köze teljesen kitöltésre kerül szálas hőszigeteléssel. A hőszigetelés a pengék oldalára is rávezetésre kerülnek. A tervezett rétegrend hőátbocsátási tényezője a meglévő, megmaradó szerkezetek függvényében 0,22-0,24 W/m2K (korrekciós tényező nélkül).
2. Lábazati hőszigetelés: Az épület lábazatán, 14 cm lábazati formahabosított polisztirol hab hőszigetelés készül, vékonyvakolatos fedőréteggel.
3. Padlásfödém hőszigetelés: A liftgépházban található padlásfödémén 2 x 12 = 24 cm ISOVER DOMO KOMFORT üveggyapot filc hőszigetelés kerül, védőfóliával. ISOVER DOMO KOMFORT ?D = 0,039 W/mk Nem éghető, tűzvédelmi osztálya A2. Pára áteresztő. Ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak. A tervezett rétegrend hőátbocsátási tényezője a 0,15-0,17 W/m2K (korrekciós tényező nélkül).
4. Lapostető hőszigetelése: Az épület lapostetején jelenleg bitumenes vízszigetelés található, mely alatt perlitbetonos feltöltés található, vasbeton födém van. A tervezett rétegrend hőátbocsátási tényezője a 0,16-0,17 W/m2K (korrekciós tényező nélkül).
5. Árkádfödém hőszigetelés: Az épületkonzolok alján, és a tárolók felett, inhomogén szálas vakolható hőszigetelés készül, vékonyvakolatos fedőréteggel. A meglévő fa álmennyezetek elbontásra kerülnek. A tervezett rétegrend hőátbocsátási tényezője a meglévő, megmaradó szerkezetek függvényében 0,16-0,17 W/m2K (korrekciós tényező nélkül).
6. Pincefödém hőszigetelés: A gépészeti tér fölött 14 cm expandált polisztirol hab pincefödém hőszigetelés készül.

Kedvezményezett neve: Kaposvári Szakképzési Centrum
Projekt címe: Kaposvári SZC Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumi épületének energetikai fejlesztése
Támogatási intenzitása: 100 %
Európai uniós támogatás összege: 129 370 298,- Ft.
Projekt kezdésének dátuma: 2017.01.13
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.01.25
Pályázati azonosító szám: KEHOP-5.2.10-16-2016-00085

Bővebben

Galéria:



Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 0) :