Negyedmilliárdból újulhatott meg a kollégium

Negyedmilliárdból újulhatott meg a kollégium

Egyéb | KSZC.HU | 2018-március-19 13:41:21 |

Negyedmilliárd forintból újult meg a negyven éve átadott Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, sokak által gépészként ismert iskola kollégiumi épülete. A Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményében korszerűsítették a felvonót, kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték az épületet.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: több mint 250 millió forintból újulhatott meg az intézmény a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, továbbá pályázati és saját forrásból. Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: a jövőben a kínálat vezérelt képzések helyett kereslet vezérelt szakoktatást kell kialakítaniuk.

felújítás
Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében elmondta: az iskola régi vágya vált valóra és örül neki, hogy a város energiafüggetlen céljaihoz az Eötvös intézmény is csatlakozott. Továbbá Csiba Ágota főigazgatónak és Weimann Gáborné tagintézmény-vezetőnek egy oklevelet adott át.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott pedig a szakképzésben rejlő lehetőségekről beszélt. Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ahhoz, hogy fenntartható legyen az ország, képzett szakemberekre van szükség.

Az átadót az iskola diákjainak zenés, táncos és prózai műsora színesítette.

Az átadásról több portál is beszámolt:
Kapos.huKaposvármost.husonline.hu
Negyedmilliárd forintból újult meg a Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégium. A Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményében korszerűsítették a felvonót, kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték az épületet.

– Negyven évvel ezelőtt adták át a diákoknak az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium kollégiumát. 1978 óta a megye egyik legnagyobb diákotthonává vált az épület – kezdte köszöntőjét Weimann Gáborné, a tagintézmény vezetője. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: több mint 250 millió forintból újulhatott meg az intézmény pályázati és saját forrásból.

– A centrum 2015-ös létrejötte óta terveztük a kollégium fejlesztését – mondta Csiba Ágota. – Most adódott rá alkalmunk. Pályázati forrás segítségével a 21. század technikai és pedagógiai követelményeinek megfelelő épület fogadja tanulóinkat. Csiba Ágota kiemelte: szerették volna, ha a diákokat élhetőbb és szebb környezet fogadja. Számukra a legnagyobb érték, hogy olyan fiatalok kerülnek ki az intézményből, akik elkötelezettek a szakmájuk iránt és büszkék arra, hogy hol tanulták azt.

Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében azt mondta: a kínálat vezérelt képzések helyett kereslet vezérelt szakoktatást kell kialakítaniuk. – Nem homogén az ország, a képzéseket igényekhez kell alakítani, s reagálni kell a piac kihívásaira. A jövőben nem lehet megállni, lépést kell tartani az új technikákkal, amelyek a vállalatoknál érhetőek el a diákoknak – mondta el a helyettes államtitkár. Pölöskei Gáborné hozzáfűzte: szeretnék még vonzóbbá tenni a szakképzést, ennek elérése érdekében megkezdődött a rendszerszintű átalakítás.

Közös városi ünnep a kollégium átadása, régi vágya valósult meg az intézménynek – mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: az a cél, hogy 2050-re Kaposvár energiafüggetlen város legyen, ehhez pedig az iskola energiahatékony fejlesztései is hozzájárulnak.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntőjében azt mondta: a munkaerőhiány megoldása csak is a szakképzéssel, az abban rejlő lehetőségekkel oldódhat meg. A megyei kormányhivatal is elkötelezett az energiahatékonyság mellett, idén 48 épületük újulhat meg.

Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő pedig úgy fogalmazott: ahhoz, hogy fenntartható legyen az ország, képzett szakemberekre van szükség, amelyhez nagy mértékben a kaposvári szakgimnázium is hozzájárul.

Közel egymilliárd forint értékben valósulnak meg infrastrukturális fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményeiben 2018-ban. Pályázati és saját forrásból most 250 millió forintból az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégiu. külső szigetelést kapott és kicserélték a nyílászárókat és a tetővilágítókat, napelemeket szereltek fel. A Virág utca 32. szám alatti telephely homlokzati vakolata újult meg és a lépcsőt is javították. Jelenleg folyamatban van a kollégium felvonóinak a modernizálása, amely idén április közepére készül el.
(forrás: sonline.hu)

Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett és köszöntő beszédet mondott 2018. március 19-én a KEHOP-5.2.10-16-2016-00085 pályázat keretében befejeződött Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, szakközépiskola és Kollégium épület energetikailag felújított objektumainak ünnepélyes átadásán.

Köszöntő beszédet mondott Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár asszony, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Szita Károly, Kaposvár város polgármestere, Csiba Ágota az intézmény főigazgatója, továbbá jelen volt Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

Az ünnepélyes átadást követően a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Kaposvári Szakképzési Centrum szervezésében a „Légy a szakmád mestere” a tanulásban tehetséges diákok szakmai kiállítása nyílt meg az iskola aulájában, amelyen szintén köszöntötte a megjelenteket helyettes államtitkár asszony és a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá jelen volt az országgyűlési képviselő, a kormánymegbízott, az intézmény főigazgatója, valamint Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke is.
(forrás: orientpress.hu)






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 8) :