SZÍNES NYÍLT NAPI PROGRAMOK A JÁLICSBAN

SZÍNES NYÍLT NAPI PROGRAMOK A JÁLICSBAN

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2017-november-22 08:52:45 |

Az Európai Szakképzési Hét keretében 2017. november 22-én tartottuk intézményünk nyílt napját. Idei témánk a bajor gasztronómia és az ahhoz kapcsolódó szokások, hagyományok.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr is megtisztelt bennünket jelenlétével, aki ünnepélyes keretek között nyitotta meg rendezvényünket. Ezt követően Karsai József, Kadarkút város polgármestere ünnepi beszédében példásnak nevezte azt a munkát, amely iskolánkban zajlik. A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát Jójárt Annamária és Kurucz János képviselte. A Kaposvári Szakképzési Centrum részéről Kard János szakmai főigazgató helyettes jelent meg. Vendégeink soraiban köszönthettük Kadarkút város alpolgármestereit: Horváth Ferencnét és Tálos Zoltánt, a szakmai gyakorlati képzőhelyek képviselőit, valamint a környékbeli iskolák pedagógusait, tanulóit és az érdeklődő szülőket.

Szép számmal voltak jelen a kadarkúti Jálics Ernő Általános iskola tanulói is, így mondhatjuk, hogy megtelt az Akác vendéglő mindkét szintje vendégekkel. Sokféle és változatos programmal készültünk, ahol a pályaválasztás előtt álló diákok interaktív módon kipróbálhatták magukat. Az Akác vendéglőben Iván László tagintézmény-vezető mutatta be az intézményt, az itt folyó munkát, a képzési kínálatot, az eddig elért eredményeket. Takácsné Paréj Beáta általános igazgatóhelyettes a jelentkezés részleteiről tájékoztatta a tanulókat és szüleiket, majd Kurucz János szakképzési referens a gyakorlóhelyek elvárásaival kapcsolatban osztott meg fontos információkat. Mannász Krisztina gyakorlati-oktatásvezető megköszönte támogatóinknak a segítséget. Ezek után került sor az intézmény meglátogatására, majd az érdeklődők kipróbálhatták az egyes interaktív tanműhely- foglalkozásokat, ahol többek között lehetett süteményt készíteni, tésztát gyúrni, tányért dekorálni, buktát kóstolni. Készültünk német szójátékokkal is, amelyet nagyon élveztek a gyerekek. Részt vehettek az érdeklődők papír „mézeskalács házikó” készítésben is és megtekinthették az aulában lévő kiállítást. Díszasztal is fogadta a vendégeket, amelynek mottója a németek kitelepítésének 70. évforduló volt. Az Akác vendéglőben igazi bajor pereccel kínáltuk meg vendégeinket, de volt cukrászati bemutató csakúgy, mint bajor sörök kiállítása. A programot a szuloki kisiskolások német nemzetiségi műsora színesítette, akik polkát adtak elő, mindenki nagy örömére. A táncokat Tárnokiné Berencsi Éva tanította be. Ezúton is köszönjük a közreműködésüket és szívesen látjuk őket viszont a szakmák éjszakáján. Meghívott vendégeink egy állófogadás keretében kóstolhatták meg azokat a finomságokat, amelyeket előző napon szakács és konyhai kisegítő tanulóink készítettek. Igazi érdekesség volt, hogy még a bajor kolbászt is tanulóink töltötték szakoktatójuk segítségével. Összességében elmondhatjuk, hogy egy színes, sikeres és mindenki megelégedésére szolgáló napot zártunk idén is.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 8) :