Talentumok a középpontban

Talentumok a középpontban

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2018-március-19 19:59:01 |

Hatodik alkalommal rendezték meg a Légy a szakmád mestere kiállítást. A szakmákat felvonultató tárlaton egy héten át tizenhét somogyi intézmény legtehetségesebb tanulóinak munkáit mutatják be az érdeklődőknek a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Idén a Centrum tizenegy tagintézménye mellett, Tolna megyéből is érkezett kiállító. A szervező Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Kaposvári Szakképzési Centrum szeretett volna bemutatkozási lehetőséget nyújtani a szakmájukban kiemelkedő tanulóknak. Sárdi Péter elnök elmondta: a jövő gazdasága a fiatalokra épül, támogatni kell őket. Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott: nagyon fontosak az ilyen találkozók, mert a diákok meg tudják mutatni sokszínűségüket.

A kapos.hu videós hír összefoglalót készített az eseményről:

17 középiskola több mint 100 tanulója mutatta be választott szakmáját egy kaposvári kiállításon. A gépipari aulájában a fiatalok mindent megtudhattak a megyében induló szakképzésekről is.

A Légy a Szakmád mestere elnevezésű eseményt idén hatodik alkalommal rendezte meg a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács.



(forrás: sonline.hu)

A sonline.hu beszámolója:

Robotok, koktélok, ünnepi teríték vagy éppen különlegesebbnél különlegesebb bonbonok, sütemények. Hatodik alkalommal rendezték meg a Légy a szakmád mestere! kiállítást, melyen tizenhét somogyi intézmény legtehetségesebb tanulóinak munkáit mutatták be az érdeklődőknek hétfőn az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban.

Fa- és vasmunkás-, cukrász-, szakács- és péktanulók különleges munkáikat mutatták be hétfőn délután Kaposváron.

Büki Amanda már általános iskolás kora óta pincérnek készül. Most tizenegyedikes és bejutott a Szakma Kiváló Tanulója országos válogatójába.

– A kiállításra a megterített asztal mellett koktélokkal készültem – mondta el a fiatal lány. – Nagyon szeretem a szakmámat, ha végzek, szeretnék érettségit szerezni és elhelyezkedni vagy itthon vagy külföldön.

Kovács Eszter pedig szinte már művészi karamell díszeket és dísztortákat készített. Most kilencedikes, de már ő is tervezi a jövőjét. – Igen aprólékos munka ez, amihez sok türelem kell, ennek ellenére nagyon tetszik a cukrász szakma – vélekedett Kovács Eszter. – Ha elvégzem az iskolát, szeretnék egy kis cukrászdát nyitni, ez az álmom – tette hozzá.

– Vigyázni kell rájuk, hiszen rájuk épül a jövő hazai gazdasága – mutatott körbe az iskola aulájában tüsténkedő diákokra Sárdi Péter. A szervező, Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke elmondta: idén hatodik alkalommal rendezik meg a kiállítást, amelyre tizenhét iskola kilencvenhat kiállítója érkezett.

– Szeretnénk bemutatkozási lehetőséget nyújtani a tanulóknak, hogy az olykor már művészi alkotásaikat minél többen megismerhessék – tette hozzá Sárdi Péter. A tehetségsegítő tanács elnöke szerint reflektorfénybe került a szakoktatás, felértékelődött a szakmunkások helyzete, mert sok jól képzett közülük külföldre megy dolgozni. Úgy véli: a kiállításon a kaposvári vállalkozók is megismerhetik a szakmájukat jól tudó fiatalokat és rajtuk áll, hogyan szerezhetik meg őket.

Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szerint nagyon fontosak az ilyen találkozók, mert a diákok meg tudják mutatni sokszínűségüket. – Egy pályaorientációs pont is a kiállítás, ahol még szorosabbra fűzhetik az iskolák és a cégek kapcsolatukat – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A kiállítás péntek estig van nyitva, várják a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat is, akiknek a vizuális szakmai élmények segíthetnek abban, hogy melyik szakmát, képzést válasszák.

(forrás: sonline.hu)

"Légy a szakmád mestere" címmel a kaposvarmost.hu jelentetett meg cikket:

Szakmunkás és szakközépiskolás tanulóból rengeteg van megyeszerte, azonban kiemelkedően tehetséges már jóval kevesebb van közöttük. Immár hatodik alkalommal a legjobbaknak, a legtehetségesebbeknek kínáltak bemutatkozási lehetőséget a Gépészben.

A tárlatra Somogy négy településének nyolc iskolájából, Kaposvárról, Tabról, Nagyatádról és Kadarkútról hívtak meg diákokat. A bemutatkozó 35 fiatal szakmájának legjobbja. A résztvevők között egyebek között cukrászok, eladók, fafaragók, építész-technikusok, asztalosok, szakácsok, felszolgálók vannak. A kiállításon az általuk készített darabok, vagy azok fotói láthatók, gyakran az egész munkafolyamatot ábrázolva.

A kiállítást hatodik alkalommal szervezte meg a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács azzal a nem titkolt céllal is, hogy a munkáltatók, a vállalkozók és vállalatok figyelmét felhívják a tehetséges diákokra, akik így könnyebben tudnak majd érvényesülni a munkaerőpiacon.

(forrás. kaposvármost.hu)






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (0 + 4) :