Közel félmilliárd forint értékben indulnak fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

Közel félmilliárd forint értékben indulnak fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

Pályázataink | KSZC.HU | 2018-május-24 20:56:24 |

2018. május 24-én a KAPOSVÁRI SZC Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma adott otthont A KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE néven megvalósuló (GINOP-6.2.3-17-2017-00005 azonosítószámú) projekt nyitó rendezvényének.

A sikeres pályázat eredményeként az Európai Szociális Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 549,13 MILLIÓ forintos fejlesztés vette kezdetét, ami révén jelentős újítások várhatóak a Szakképzési Centrumban és 11 tagintézményében. A fejlesztések elsődleges célja a tanulók szakmai előrehaladásának biztosítása, a lemorzsolódás visszaszorítása és a tanulmányi átlag javítása.

A sajtótájékoztatón Gelencsér Attila országgyűlési képviselő kiemelte beszédében a minőségi szakképzések kulcsfontosságú szerepét az adott települések és megyék életében, illetve az ország jövőjének tekintetében.

A projekt részeként az iskolák eszközparkjának bővítésén túl építési beruházásokra is sor kerül. Ennek egyik példája egy Digitális Közösségi Alkotóműhely kialakítása a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében, ahol a diákok elsajátíthatják a modern eszközök használatát és fejleszthetik képességeiket. Ezen felül az intézmény kollégiumában a közösségi tér teljes felújítása is megvalósul. Szintén a közösségi teret érintő beruházás indul a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában is.

Mindezek mellett tanulócsoportok kialakítására is sor kerül, illetve képességfejlesztő és tehetséggondozó szakkörök, tanulmányi versenyek, rendezvények és közösségi programok lebonyolítása is a tervek között szerepel. Csiba Ágota Főigazgató Asszony említést tett továbbá a tanárok számára tervezett akkreditált továbbképzésekről és lehetséges testvériskolai kapcsolatok kialakításáról is, a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem jegyében.

Sajtóközlemény: PDFSajtómegjelenések:

KaposvárMost
Sonline
Kapos TV
Legutóbbi bejegyzések

Maker’s Red Box tábor a DKA-ban

Maker’s Red Box tábor a D...

Hivatásos vadászok országos szakmai versenyét rendezték Barcs – Középrigócon

Hivatásos vadászok ország...

Pótfelvételi a MATE Kaposvári Campusának képzésein

Pótfelvételi a MATE Kapos...

Tervezd a jövőd velünk!

Tervezd a jövőd velünk!...

Továbbtanulási lehetőségek a szakképzésben érettségi után

Továbbtanulási lehetősége...

Szakma Sztár Fesztivál 2022 – Parlamenti ünnepség

Szakma Sztár Fesztivál 20...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 6) :