Diákjainkat köszöntötték a Parlamentben!

Diákjainkat köszöntötték a Parlamentben!

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2018-május-25 20:58:11 |

2018. évi Szakma Sztár emléklapátadó ünnepség 2018. május 25-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein dobogós helyezést elért tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik számára.

Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emléklapot adott át az Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) szakmánkénti első három helyezettjének és köszöntötte a gyakorlati felkészítő tanárokat, illetve az érintett oktatási intézmények igazgatóit és a diákok szüleit.

43 szakképesítésben hirdettek meg versenyt a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint a 2017/2018-as tanév során országosan 7032 fő vett részt az első körös írásbeli versenyen, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le.

Több fordulót követően a végső megmérettetésekre a Budapesten megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon került sor, ahol 108 oktatási intézményből 236 diák mérhette össze szakmai tudását.

A Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményeiből Balog Ádám (Gépi forgácsoló szakmában SZKTV 1. helyezett, Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma) és Graf Andreas (ács szakmában SZKTV 1. helyezett, Kaposvári SZC Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) részesült elismerésben.

Az ünnepségen részt vett továbbá a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának képviseletében Weimann Gáborné Igazgató Asszony és Huszár József felkészítő tanár, illetve a Kaposvári SZC Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának képviseletében Csonka Zoltán Róbert Igazgató Úr és Kótai Ferenc szakmai gyakorlati oktató.



Facebook poszt és képek:


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=377612676055285&id=119570881859467




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 9) :