Energiahatékony mentor iskola lett a Gépész!

Energiahatékony mentor iskola lett a Gépész!

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2018-szeptember-25 08:07:03 |

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, aminek egyik fontos kérdése az energiafelhasználás. Ez a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program. Létrehoztak egy virtuális erőművet, amelynek célja nem az energiatermelés, hanem az energiamegtakarítás.

Projektjük keretén belül felhívást intéztek különböző cégekhez, vállalkozásokhoz és önkormányzatokhoz, arra bíztatva őket, hogy bizonyos fejlesztéseket végrehajtva energiát takarítsanak meg, hiszen az el nem költött energiánál zöldebb és olcsóbb energia nem létezik.

A program 2011-ben indult és 2016-tól a fenntarthatósági témahét keretén belül már az iskolákat is megszólítják. Az oktatási intézmények esetében az volt a fő cél, hogy a diákok megismerjék a túlzott energiafelhasználásból eredő és ennél fogva földünk jövőjét veszélyeztető problémákat, és a tanulók minél szélesebb körben ismerkedjenek meg alternatív, környezetkímélő megoldásokkal.

Azon iskolák, amelyek komolyan vették ezt a felhívást és tanulóik igazolhatóan részt vettek a témához kapcsolódó különböző színes programokon, elismerésben részesültek. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az előző tanévben, mint Energiatudatos iskola már átvehetett egy elismerést, de most szeptember 20-án egy szinttel feljebb lépve, Energiahatékony mentor iskola címen újabb elismerésben részesült az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Magyarországon csupán további egy iskola büszkélkedhet ezzel a címmel.

Forrás: elmki.sulinet.hu és www.mi6.hu/2018osz/



Sajtómegjelenések:




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 1) :