A futószalagról az Eötvösbe

A futószalagról az Eötvösbe

Egyéb | KSZC.HU | 2018-szeptember-25 08:12:39 |

Egy új és modern gépjárművel gyarapodott a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Egy Ford típusú személygépkocsit kaptak, amelyet tanulmányozva megtanulhatják az autószerelő tanoncok a 2018-as modell működését, összetételét.

- A Ford Karrier Program 2017 őszén indult, amely keretében eddig nyolc iskolával működünk együtt. Somogyban elsőként hoztunk gépjárművet oktatási intézménynek – mondta el Kiss Zoltán, regionális alkatrész és szerviz értékesítési vezető. Hozzátette: az 1,5-ös új technológiákkal ellátott gépjárművet azzal a céllal adták át, hogy a tanulók már az iskolában megismerkedhessenek a 21. századi technológiákkal.

Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: a negyedik ipari forradalmat éljük, amelyben az innováció óriási szerepet tölt be, amelyet a tanulóknak is le kell követniük.

- Egy jó szakma közel annyit ér, mint egy diploma, de hogy ez tényleg annyit érjen, a gyakorlati életben használható tudásra van szükség. Amikor a gazdaság szereplői az iskolapadban találkozni tudnak a tanulóval, az a siker garanciája lehet - tette hozzá Gelencsér Attila.

Weimann Gáborné, az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium igazgatója nagy örömmel vette, hogy intézményükben a legmodernebb technológiákkal felszerelt autóval gazdagodhattak.

- Eddig alkatrészeink voltak csak, de ez az autó szenzáció, nagyon kevés iskolának áll rendelkezésére. Közel száz autószerelő tanulónk gyakorlati oktatását segíti majd a gépjármű – tette hozzá Weimann Gáborné.

- Az országban negyedikként, Somogyban pedig elsőként kaphattuk meg az autót, amelyet a jövő szakemberei tesztelhetik, megtanulhatják az autószerelés és a járműipar alapjait – mondta el Csiba Ágota. A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatóját diákjaik egy mini próbakörre is elvitték az iskola aulájában.

A hétfői rendezvényen a 2018-as Ford Mondeo mellett egy Ford Taunus modellel is találkozhattak a tanulók.

- Ez egy 48 éves Ford Taunus, 1970-ben készült – mondat el Reiter Antal. Az Eötvös szakiskola mérnök tanára egy autószerelő műhely előtt a földbe süllyedve találta a gépkocsit szélvédő nélkül és a váltóból egy bodzafa nőtt ki. Közel tíz év alatt újította fel, hozta rendbe.



Sajtómegjelenések:





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 0) :