40 éves az Eötvös Kollégiuma

40 éves az Eötvös Kollégiuma

Egyéb | KSZC.HU | 2018-október-05 08:19:45 |

Negyven éves a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium kollégiuma. Az évforduló kapcsán az egykori dolgozókat is meghívták a szerda délutáni ünnepségre. Zene, néptánc és irodalmi műsor - a diákok színvonalas műsorral lepték meg a közönséget.

A kaposvári kollégiumot 1978-ban adtak át, az elmúlt négy évtized alatt diákok ezreinek volt a második otthona. Korabeli serlegek, kupák és érmek tárulnak a kollégiumtörténeti kiállítás látogatói elé, s számos fotó is tanúskodik az eltelt időszakról.

Weimann Gáborné Igazgató Asszony és Zsom János Kollégiumvezető köszöntötte a meghívott vendégeket. Dér Tamás Alpolgármester Úr beszédében kitért arra, hogy nem vendégként érkezett, mivel az intézményben tanított hosszú éveken át. A kollégiumnak a város által adományozott emlékplakettel kedveskedett.

Csiba Ágota Főigazgató Asszony emléklapot adott át a kollégium 40 éves évfordulója alkalmából és egy 300.000 forintos szabad felhasználású támogatást is ajándékozott az intézménynek.

– Gyorsan elrepült a negyven év – mondta, majd méltatta a szakemberek áldozatkész munkáját. Az elmúlt három évben több mint 250 millió forintot fordítottak a kollégium felújítására.

Az október 3-ai ünnepség egy egész hetes programsorozat részét képezte. A kollégium 40 éves alapításának és fennállásának alkalmából színes programokkal várták az érdeklődőket.

A nyitónapon, 2018.10.01-én az iskola tanulójának, Tóth Zsombor: Szeptember című fotókiállítását láthatták a fotózás iránt érdeklődők. Délután a Kultúr Találka együttes megzenésített versekkel szórakoztatta a hallgatóságot. A második napon a főzésé volt a főszerep. A kollégiumi csoportok főzőversenyen mérhették össze tudásukat. A negyedik napon kollégiumok közötti vetélkedőre került sor, melyen öt csapat mérte össze tudását. A vidám, játékos feladatok sok mosolyt csaltak a résztvevők és a zsűri arcára is. Végül az ünnepségsorozat lezárásaként október 5-én rendezték meg az iskolában működő „Gépészek a Gépészekért” Alapítvány 6. jótékonysági bálját.



Sajtómegjelenések:





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 8) :