Színes programokkal indult az Európai Szakképzési Hét

Színes programokkal indult az Európai Szakképzési Hét

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2018-november-06 08:48:39 |

Közel száz programmal várják megye szerte a Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményei a diákokat. Iskoláink az Európai Szakképzési Hét keretében mutatják be szakmai palettájukat.

2018. november 6-án rendezte meg Centrumunk a pályaorientációs rendezvénysorozat hivatalos megnyitóját a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Weimann Gáborné, az iskola igazgatója a megnyitón elmondta: szeretnék bemutatni az iskola képzési kínálatát, továbbá a gyakorlati helyek képviselői is felvázolják az érdeklődőknek, hogy milyen lehetőségeket biztosítanak a tanulók számára. A fiatalok nyolc szakgimnáziumi és hét szakközépiskolai képzés közül választhatnak - három új képzéssel kiegészülve: mechatronikai technikus, honvéd kadét, elektronikai műszerész.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott: olyan alapokat adnak a szakgimnáziumok, szakközépiskolák, amelyekkel a továbbtanulók az egyetemeken és főiskolákon is meg tudják állni helyüket.

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy egy jó szakma felér egy diplomával, továbbá képes megalapozni a biztos jövőt a diákok számára.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere egykori diákként tért vissza a Gépészbe. Megjegyezte: ha a diákok egy jó szakmát választanak és becsülettel tanulnak, akkor lehetőségük lesz egy olyan munkahelyet találni, ahol minden téren megbecsülik őket.

A Szakképzési Hét során Európa szerte minden ország akkreditált programokon keresztül mutatja be szakmáit, mesterségeit. Múlt évben Magyarország az uniós versenyben az előkelő első helyen végzett a programkínálat tekintetében.

A hét további részében folyamatosan zajlanak a programok és a rendezvények, melyekre minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!


Sajtómegjelenések:

Legutóbbi bejegyzések

Szimulátoron tanulnak hegeszteni a barcsi diákok

Szimulátoron tanulnak heg...

Rendben lezajlottak az írásbeli érettségik Barcson

Rendben lezajlottak az ír...

Az egészségtudatos táplálkozással ismerkedtek a nagyatádi diákok

Az egészségtudatos táplál...

Főhajtással emlékeztek meg 1956 hőseiről

Főhajtással emlékeztek me...

Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel

Együttműködési megállapod...

Trófeaszemlén jártak a Drávások

Trófeaszemlén jártak a Dr...