Egy héten át minden a pénzügyi tudatosság körül forgott Centrumunk tagintézményeiben

Egy héten át minden a pénzügyi tudatosság körül forgott Centrumunk tagintézményeiben

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2018-március-01 09:45:10 |

A Pénzhét rendezvénysorozatot 2015-ben indították el, az idén ezerkétszáz iskola csatlakozott országszerte. A témahét keretében a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába látogatott Cseresnyés Péter Államtitkár Úr, ahol Problémafelismerés és üzleti ötlet címmel tartott tanórát az iskola diákjainak. További segítő szakértőként Basics Brigitta, az OTP Bank Nagyatád vezetője is részt vett az iskolai programon.

– A nagyatádi diákoknak a vállalkozói lét előnyeiről és hátrányairól adtam át saját tapasztalataimat. Remélem, a tanórát követően a tanulók úgy távoznak, hogy érdemes vállalkozni Magyarországon, ahol a kis- és közepes vállalkozások a hazai munkavállalók hetven százalékát foglalkoztatják – mondta a Somogyi Hírlap munkatársainak az államtitkár. Cseresnyés Péter megjegyezte: az a célja, hogy a fiatalokat arra biztassa, hogy lássák meg a problémát az életben, majd ezt megoldva, jussanak el céljaikhoz. Szerinte nem szabad abba a hitbe ringatni a diákokat, hogy az iskolából kikerülve, rögtön vállalkozóként könnyű lesz megállni a helyüket, előbb szükséges a munkatapasztalat, a rutin. A jó szakember viszont igazi kincs a munkaerő-piacon, emiatt is felértékelődött a szakiskolák szerepe.

A Pénz7 tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan és élményszerűen adják át a szükséges ismereteket, hiszen célszerű már a középiskolai években során komoly hangsúlyt fektetni a diákok pénzügyi tudatosságra történő nevelésére.





Médiamegjelenések:





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 8) :