Áder János az Eötvösben

Áder János az Eötvösben

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2019-március-19 10:33:16 |

A Fenntarthatósági témahét keretében Áder János Köztársasági Elnök Úr rendhagyó tanórát tartott a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. A 2019. évi Fenntarthatósági Témahét 2019. március 18–22. között került megrendezésre, melynek fővédnöke Áder János Köztársasági Elnök Úr. A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több szervezet, önkormányzat, vállalat, intézmény és civil lakos tesz lépéseket. Ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódóan a tagintézményeink változatos programokkal készültek és interaktív feladatok révén törekednek felhívni a fiatalok figyelmét többek között a globális felmelegedésre, a vízhiányra, a csökkenő energiakészletekre és a klímaváltozásra. Az a megtiszteltetés érte Centrumunkat és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát, hogy Áder János Köztársasági Elnök Úr 2019. március 19-én Klímavédelmi előadást tartott a „gépészes” diákok számára.

A kaposvári előadás volt az első rendhagyó fenntarthatósági, interaktív tanóra, amelyet interneten az egész országban követni lehetett. Az élő közvetítésnek köszönhetően a Kaposvári Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményében rendkívüli osztályfőnöki óra keretében csatlakoztak a diákok a helyszínen helyet foglaló hallgatósághoz. További érdekessége volt az előadásnak, hogy Áder János Úr az előadás tematikáját érintő kérdéseket intézett a tanulókhoz, amelyekre a gyerekek mobil telefonos villámszavazások révén tudtak reflektálni - az eredmények pedig élőben kivetítésre került.

A Köztársasági Elnök Úr előadása során kitért a vízgazdálkodás fontosságára, a klímaváltozás hatásaira és tényekkel hívta fel figyelmet a környezetszennyezés okozta károkra és napjainkra jellemző túlfogyasztásra. Hangsúlyozta személyes érintettségünket és gyakorlati tanácsokkal szolgált a hallgatók részére, hiszen kis odafigyeléssel is sokat tehetünk a Föld védelméért.

A fenntartható fejlődés érdekében sokat kell még dolgoznunk – Az emberiség az elmúlt 150 évben a „kitermeljük, feldolgozzuk, rövid ideig használjuk, majd eldobjuk” logikára épülő közgazdasági szemlélet szerint élt – fogalmazott az államfő. – E szemlélet helyett olyan gondolkodás szükséges, amely a hulladékot nem szemétnek, hanem felhasználható nyersanyagforrásnak tekinti. Hozzátette: megoldást kell még találni a megtermelt zöld energia tárolására, valamint a hatékony mezőgazdasági művelésre.

Áder János Úr a jó gyakorlatok kapcsán kiemelte Kaposvárt, a város zöld törekvéseit példaként állította más hazai települések elé.

Köszönjük a Köztársasági Elnök Úrnak, hogy megtisztelt minket és ellátogatott kaposvári tagintézményükbe, illetve ennek a rendkívüli tanórának a megtartásával hozzájárul a diákok ismereteinek bővítéséhez!



Sajtómegjelenések:





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 10) :