NATO-nap az Eötvösben

NATO-nap az Eötvösben

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2019-április-25 11:02:26 |

A Honvédelem és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezésében és a HM. 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonáinak részvételével 2019. április 25-én került sor a NATO napra. Ennek keretében az iskolában megnyitották a „Hét évtized a békéért és szabadságért” elnevezésű kiállítást, melynek során az érdeklődők megismerkedhettek a NATO történetével, szervezeti működésével.

A témához kapcsolódóan Somogy megye pedagógusai számára konferenciát rendeztek, melyen Dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője, Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológiai Kutatóintézetének tanszékvezetője, Kátai Róbert őrnagy, helyőrségkommendáns; Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetője és Weimann Gáborné, az iskola igazgatója tartott színvonalas előadást. A konferencia célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása volt, amelyek ráirányítják az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára.

A konferenciával párhuzamosan a diákok 6 állomáson: harcászati bemutatón, lézerharcon, játékos kvízen és katonai járművek bemutatóján keresztül ismerkedhettek a NATO-val és ugyancsak ebből az alkalomból hallgathatták meg Papp István, korábbi békefenntartó katona beszámolóját, aki mesélt elrablásának napjairól is. A rendezvény során kiemelkedő figyelmet kapott a honvédelmi, hazafias nevelés fontossága is.

A program fővédnöke Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter volt.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 0) :