Eötvösös diákokat támogat Kaposvár egyik legmeghatározóbb vállalkozása, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

Eötvösös diákokat támogat Kaposvár egyik legmeghatározóbb vállalkozása, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

Egyéb | KSZC.HU | 2019-november-25 11:16:56 |

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács 2019. áprilisi hírlevelében adott hírt a Videoton Elektro-Plast Kft. nemrégiben átvett Genius Loci díjáról, melyet Kiemelkedő Tehetségtámogató Tevékenységéért kapott a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségétől.

A díjra egyik tagintézményünk, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma jelölte a vállalkozást. Kapcsolatuk a szakképzés terén az 1990-es évekre tekint vissza. Főként ebből az iskolából kerülnek ki a cég jövőbeli szakemberei is, ezért azon felül, hogy az Eötvösös tanulóknak tudást és piacképes tapasztalatot igyekeznek adni, a vállalkozás az intézményt is támogatja. A különböző alapanyagokon és eszközökön felül egy 3D nyomtató adományozásával igyekeztek az iskolai diákjait felkészíteni a jövő kihívásaira, az idei évben pedig a lehető legbiztonságosabb gyakorlati munkakörnyezet kialakítása érdekében 2 darab 4-4 forrasztóállomást kiszolgálni képes, modern elszívó rendszerrel segítették az intézményt.

Annak érdekében, hogy magasan képzett, igényes munkavállalók kerüljenek ki a gazdaságba, a cég az iskolai és a külső gyakorlati képzés összehangolására, a tehetséges szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulók kiemelésére törekszik, mely többek között az erkölcsi és anyagi támogatásukban, a szakmai tanulmányi versenyekre való felkészítésükben és a szakmai lehetőségek biztosításában nyilvánul meg.

A gyakorlati képzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat külön felkarolják, melynek eredményeképpen egy - azóta is alkalmazott - tanulói újítás is született, valamint gyakorlati oktatóik négy tanulót készítettek fel a Légy a szakmád mestere! elnevezésű versenyre.



Sajtómegjelenések:





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 1) :