Kaposváron újraindul a gépgyártás

Kaposváron újraindul a gépgyártás

Egyéb | KSZC.HU | 2019-május-17 11:18:44 |

Erről és a leendő, a Kaposvári Szakképzési Centrumban folyó műszaki képzés indulásáról is szó esett 2019. május 17-én azon az ünnepi bejelentésen, melyet a Városházán Szita Károly Polgármester Úr nyitott meg.

A tervek szerint Kaposvár új, 32 hektáros ipari parkjának első beruházója, a BM Heros Zrt. jövő tavasszal kezdené meg működését. A cég fő profilja: a mentőautók, tűzoltóautók és speciális gépek gyártása a kaposvári telephelyen 100 embernek adnak majd munkát. A rendezvényen Palkovics László, Innovációs és Technológiai Miniszter Úr azt is kiemelte, hogy ez a beruházás egy olyan gazdasági környezet kialakításához járul hozzá, mely további befektetőket vonz Kaposvárra.

Szita Károly Polgármester Úr a sajtótájékoztatón bejelentette: a Kaposvári Szakképzési Centrum, a Kaposvári Egyetem, valamint a kis- és középvállalkozások részvételével; az Innovációs és Technológiai Minisztérium 500 millió forintos támogatásával megalakul a kaposvári ágazati képzőközpont. Ehhez kapcsolódóan egy tanműhely is épülni fog a BM Heros Zrt.-nél, ahol minden infrastruktúra adott lesz a duális képzésben résztvevők minőségi oktatásához.

2020. szeptemberétől műszaki mérnök képzés indul a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem segítségével. Ekkor adják át a Modern Városok Programban megvalósuló, 2 milliárd forintból megépülő informatikai és innovációs képzőközpontot is, ahol három oktatási tanműhelyet is berendeznek majd. Itt többek között a robotprogramozás alapjait ismerhetik meg a kaposvári diákok, de 3D-s nyomtató is segíti majd a tanítást. A különböző mérnöki képzések nem csupán a munkaerőhiány kezelésében, de a további beruházások Kaposvárra érkezésében is fontos szerepet játszhatnak.

Palkovics László, Innovációs és Technológiai Miniszter Úr reményét fejezte ki a kaposvári beruházással kapcsolatban: szerinte ez át fogja alakítani Kaposvár pozícióját a régióban. A Heros Kaposváron a jó modellt és jó helyet választotta ki – mondta. Ez az a környezet, amely ha kapcsolódik egy tudatosan irányított oktatási rendszerhez és egy technológiai ipari parkhoz, további befektetők jelennek meg a városban. Ha a kaposvári modellt minden városban alkalmaznák, ez tovább erősíthetné a magyar gazdaságot.



Sajtómegjelenések:




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (6 + 7) :