Az Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny Bajnoka a Gépész

Az Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny Bajnoka a Gépész

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2019-október-12 10:49:38 |

Szeptember 27-én immár 17. alkalommal adott otthont Pákozd az Országos Honvédelmi Ifjúsági Járőrversenynek, ahol 18 megye 22 csapata képviselte magát. Somogy megyét a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégium

A pákozdi Arborétumban és a Velencei tó partján megrendezésre került teljesítménytúrával összekötött járőr típusú csapatversenyen, mintegy 8 km hosszúságú terepszakaszon, kilenc ellenőrző állomáson kellett különböző feladatokat végrehajtaniuk a versenyzőknek, miközben díjazták a legjobb futott időt is, amihez a megfelelő térképhasználat is kellett, hogy párosuljon.

A Nyúlgát építése, a kenuzás, az akadálypálya, a 8 km-es futás a fizikumot, a gránáthajítás, lövészet, íjászat az ügyességet, a Mátrix tájékozódási futás, az ellenséges rádió bemérése a tájékozódást, az egészségügyi ismeretek pedig a szakmai felkészültséget mérték.

A végelszámolásnál amellett, hogy a kaposvári alakulat végzett az első helyen, mint legjobban teljesítő csapat, különdíjat is kiérdemeltek a gátépítés, legjobb futott idő, tájékozódási futás és az akadálypálya versenyszámokra. Emellett második helyezést sikerült elérni kézigránát dobásban, az ellenséges rádió felkutatásában, íjászatban pedig a dobogó harmadik fokára állhattak a Gépészes diákok.

Az országos első hely megszerzése és a legtöbb különdíjat szerző csapat címe mellett külön kiemelendő, hogy sikerült legyőzni annak a debreceni Kratochvil Károly Honvédelmi Középiskola csapatát, akik egész évben céltudatosan készülnek erre a versenyre, és akiket eddig sem a Járőrversenyen, sem pedig az Országos Haditornán nem sokszor sikerült másnak legyőzni.

Köszönet illeti Szabó Andreát, aki az egészségügyi feladatokban, Kontra Roland és Stromájer Gábor tanár uraknak, akik az íjászatban nyújtottak nagy segítséget, és természetesen köszönet minden érintett osztályfőnöknek és szaktanárnak, akik pozitívan álltak hozzá a felkészüléshez.

Szívből gratulálunk a győztes csapatnak (Pucz András, Farkas Adrián, Kulcsár József felkészítő tanár, Szabó Levente, Teglovics Bálint) és köszönjük a beszámolót!

Köszönjük szépen Szabó Andreának, aki az egészségügyi feladatokban, Kontra Roland és Stromájer Gábor tanár uraknak, akik az íjászatban nyújtottak nagy segítséget, és természetesen köszönet minden érintett osztályfőnöknek és szaktanárnak, akik pozitívan álltak hozzá a felkészüléshez.

Eredmények: https://docs.wixstatic.com/ugd/0be359_c87ced839fba42b1b14e0c901aad3a9d.pdf






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 3) :