Gépészes diákból Aranylabdás bajnok

Gépészes diákból Aranylabdás bajnok

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2019-október-11 14:01:53 |

2019. május 25-én rendezték az Ultimate Frizbi Diákolimpia Országos Döntőjét Gödöllőn. A döntőben összesen 70 iskola és közel ezer sportoló mérte össze tudását.

Meghívott vendég ezúttal Kántor Sándor röplabdázó, röplabdaedző volt, aki arról mesélt a diákoknak, hogy milyen volt a nyolcvanas években Gépészes diáknak lenni, és hogyan alakult élete, karrierje az érettségi után. Játékosként nyolcszoros (edzőként ötszörös) Magyar Bajnok, játékosként hétszeres (edzőként ötszörös) Magyar Kupa győztes, 168-szoros magyar válogatott, Olasz Kupa győztes, Olasz Aranylabdás, Német Kupa, Olasz Kupa, Katar Kupa, Ázsia Kupa győztes, aki 2007-ben Somogy megyében elnyerte a Príma Primissima díjat is.

A sportoló érdekes és mulatságos történeteket osztott meg a közönséggel az iskolás éveiből, természetesen korabeli fotókkal illusztrálva. Elmesélte, hogy abban az időben – mivel még nem volt mobiltelefon – gyufás fejtörőkkel szórakoztatták egymást a szünetekben. Az előadásba is több ilyen rejtvényt beillesztett azzal a céllal, hogy bebizonyítsa a diákoknak, az agyukat is használniuk kell, mert a mobiltelefon gondolkodásra nem képes helyettük. A csoportok többé-kevésbé sikeresen megoldották a fejtörőket.

Sportolói karrierjének bemutatása közben is a tanulást emelte ki legfontosabb értékként. Arra biztatta a fiatalokat, hogy ragadjanak meg minden lehetőséget tudásuk gyarapítására. Kántor Sándor két olaszországi egyetemen is tanult, és a mai napig használja az ott szerzett ismereteket. Sőt, napjainkban őt is felkérte egy magyarországi egyetem, hogy tartson előadásokat edzőképzésén.

Az interaktív előadáson Sherlock Holmesként kellett a fiataloknak figyelniük, összekapcsolniuk az információkat, minél több évszámot, adatot és eseményt megjegyezniük, mert a program végén a Kahoot mobiltelefonos alkalmazás segítségével egy 11 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük a csapatoknak, és az első 3 helyezett ajándékcsomagot nyert.

A díjátadást követően szendvicsebéd várta a tanulókat, majd órarend szerint folytatódott a nap.

A vélemények, visszajelzések alapján a program rendkívül sikeres volt, reméljük, hogy sok diák vesz példát Kántor Sándorról, és néhány évtized múlva ők is hasonló sikerekről számolnak be, ha visszatérnek iskolánkba.



Sajtómegjelenés:

Somogyi Hírlap: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/kantor-sandor-sarkallta-elethosszig-tarto-tanulasra-a-gepeszeseket-1842186/?fbclid=IwAR1SDmlWKj3Lxlj-N2xI7i8kr4HbLjRMzBXBlppRsguyeygDgjffUBkkahM




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 9) :