Az Eötvös diákja lett Kaposvár Szépe 2019-ben

Az Eötvös diákja lett Kaposvár Szépe 2019-ben

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2019-december-14 12:39:38 |

A napokban rendezték Somogy megyeszékhelyén a Kaposvár Szépe választást, ahol a 9 fős döntőben a zsűri az Eötvös diákját, Hammer Noémit választotta a legszebbnek. A győztes a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12/D osztályos tanulója, a rendvédelmi osztályba jár és 2020-ban fog érettségi vizsgát tenni. Noémi tavaly is indult a megmérettetésen, ahol sikerült elnyernie a közönségdíjat. A fiatal szépséget idén királynővé koronázták, ami egyben azt jelenti, hogy a Miss Hungary országos versenyen is indulni fog.


Az alábbiakban a győztessel készített interjút olvashatják.


- Mikor fogalmazódott meg benned a vágy, hogy indulj a versenyen?- Igazából tavaly is azzal a céllal indultam, hogy megmutassam magam, de komolyabb célokat nem fogalmaztam meg. Nem tudtam, mire számíthatok, nem ismertem a mezőnyt. Ezt figyelembe véve sikernek könyveltem el, hogy elnyertem a közönség díját, de a lényeg nem is ez volt, hanem hogy jó társaságba kerültem, sok élménnyel gazdagodtam, így már tavaly eldöntöttem, hogy idén is indulni fogok.

- Segített idén az, hogy már volt szereplési rutinod?- Természetesen, de egyébként többen is voltunk a mezőnyben, akik tavaly, vagy előtte már álltak kifutón. Egyes mozdulatok, gesztusok, mosoly, fejtartás, ezek mind előjöttek a tavalyi szereplést követően. Hogyan kell a zsűrit megnyerni, milyen egy forgás, hiszen ahogy a tavalyi győztes is mondta, a cél, hogy a mosolyunkkal „meg kell venni a zsűrit”. De sokat segítettek a felkészítő kollégák is, a koreográfus, Károly Beatrix, aki a Noszlopyba jár, és a szervezők is sokat segítettek.

- Milyen ruhákban kellett megjelennetek?- Összesen 4 lehetőséget kaptunk, volt egy fürdőruhás bemutató, egy estélyi ruhás, egy menyasszonyi ruhás, és egy táncos ruha, amelyben együtt előadtunk egy táncot. Mindegyiknél máshogy kellett viselkedni. A bikinisnél meg kellett mutatni, hogy milyen dögösek vagyunk, hogy hogyan tudunk játszani a testünkkel, csábítónak kellett mutatkozni. Az alkalmi ruhánál dívának kellett tűnni, felemelt fejjel, büszkén, hódítóként vonulni. A menyasszonyi ruhában pedig a komoly, nőies személyt kellett előhívni, aki valójában vagy. A ruháinkat a Karácsonyi Andrea tervezte, de idén beleszólást is engedélyeztek, a személyiséghez, a testalkathoz igazították a ruhákat, fontos volt, ki mit vállal be, látszódhat-e a hát, a váll, szóval közösen dolgoztuk ki a külsőt. Megkérdezték, milyen színeket szeretünk, és azt gondolom, jól választottunk. A mozgásra is nagyon kellett figyelni, különösen a közös tánc okozott nehézséget, végig kellett koncentrálni és a másikra is figyelni kellett, ez bonyolította a feladatot. Nekem személy szerint a menyasszonyi ruha tetszett a legjobban. Abban éreztem leginkább jól magam.

- Mennyire izgultál, hogyan fogadtad a döntést?- Igazából nem támasztottam nagy elvárásokat magammal szemben, így nem izgultam annyira. Kiskoromban nem tartottam magam szépnek, úgy érzem, mások sem, túl soványnak tűntem, nem volt sok önbizalmam. Ezen javított már a tavalyi verseny is, idén meg főleg a győzelem. Tavaly jól esett, hogy nyertem díjat, idén abban reménykedtem, hogy esetleg a négyben benne lehetek, vagy udvarhölgy lehetek, de a győzelemben nem gondolkodtam. Ebből következően nagyon meglepett, amikor már csak a királynői cím volt hátra, akkor picit bánkódtam is, hogy nem nyertem semmit, aztán amikor kimondták a nevem, nem akartam elhinni.

- Ezért érzékenyültél el a színpadon?- Igen, elpityeredtem, mivel tényleg meglepett és meghatódtam. De ezek az öröm könnyei voltak.

- Hogyan fogadták a hozzád közel állók a sikert?- Az anyukám nagyon sírt, ott volt még anya párja és anya testvére is, azt mondták, nagyon büszkék rám, ez sokat jelentett. Ott voltak az osztálytársaim is, akik végig biztattak és mondták, hogy ők biztosak voltak a győzelemben. Persze, utólag mondták ezt…

- Lesz-e folytatása a szép sikernek?- Most úgy néz ki, hogy igen, a szervezők ezzel a 20-as országos döntőbe is visznek, ha minden jól alakul. Az országos verseny, a Miss Hungary mellett külföldi szereplés is felmerült, a Miss Earth, amit a környezetvédelem jegyében rendeznek. Ennek a részleteit még nem tudom, hogy melyik országban és milyen időpontban lenne, a Magyarország Szépe versenyre valószínűleg 2020 júliusában kerül majd sor.

Kiss Ernő






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (0 + 0) :