Interaktív pályaválasztási modell indult Kaposváron

Interaktív pályaválasztási modell indult Kaposváron

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2019-december-17 08:59:10 |

Egy új program indult el a szakképzést népszerűsítésére Kaposváron. Első körben 24 általános iskola diákja vett részt, akik egy-egy napot tölthettek el a város cégeinél, vállalatainál.

Voltak például a város egyik legnagyobb foglalkoztatójánál, pékségben, húsfeldolgozóban, tehenészetben, sőt még a Kapos TV szerkesztőségében is, ahol segédkeztek az esti híradó leforgatásában, vágásában. A Kisfaludy Utcai Tagiskola tanulói egy mérnöki irodába látogattak el. A gyerekek azt mondják: a legizgalmasabb számukra az volt, amikor egy okostelefon borítóját kellett megtervezniük. A Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. első alkalommal hirdette meg ezt a pályaorientációs napot, hogy segítsék a végzős általános iskolások szakmaválasztását még a felvételi előtt. A diákoknak egy kisfilmet is össze kellett állítaniuk a napjukból, amit végül szakmai zsűri bírált el, a díjátadóra a Szivárvány Kultúrpalotában került sor hétfőn. A cégek, a szervezők és az önkormányzat egy együttműködési megállapodást is aláírt, így jövőre már két turnusban köthetnek a gyerekek jelképes, egynapos munkaszerződést a cégekkel, tavasszal és ősszel is egyaránt.
- Próbálják megnézni, hogy a gyakorlatban mit is jelent az adott szakma, ezért azt kértük minden cégtől, hogy próbálják meg minél szélesebb skálán bemutatni az összes tevékenységüket, hogy a gyerekek megismerjék azt, hogy amikor majd döntenek, amikor beírják, hogy mik szeretnének lenni, akkor tudják, vagy legalábbis legyen valamilyen ismeretük arról, hogy az a szakmacsoport, vagy szakma mit jelent - nyilatkozta a Kapos Televíziónak Uhlig Rita, a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.



Sajtómegjelenés:

Kapos TV

KaposvárMost




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 2) :