Bronzérmet szerzett Mihajlovits Róbert kaposvári mestercukrász-oktató a suttgarti Szakácsolimpián. A négyévente megrendezett világverseny egy igazi gasztronómiai, kulináris művészeti forgatag, ahol többféle kategóriában indulnak cukrászok, szakácsok.
Mihajlovits Róbert 4 fajta petit fours-al is készült. Érdekesség, hogy ezek tömege nem haladhatta meg a 14 grammot. A desszert célja általában az, hogy cukortartalma révén, ami étvágycsillapító hatással bír, lezárja az étkezést, hozzájáruljon a vendég teltség- és ezáltal elégedettség-érzetéhez. De a petit fours-ok mellett még 4 különböző tányérdesszerttel, 4 karamell szobrocskával és egy csokoládé kompozícióval is elkápráztatta a zsűrit. Nagyon ügyelt a színek és a formák harmóniájára. A Kaposvári Szakképző Centrum Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára négy hónapot készült a megmérettetésre, azt mondja: hatalmas élménnyel és rengeteg új ismerettel tért haza az olimpiáról.
A verseny felkészítését támogatták:
- Kaposvári Szakképzési Centrum
- Szita Károly, KMJV Polgármestere
- Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
- A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Somogy megyei tagok által létrehozott, Somogy megyei Dél-Balatoni Gasztronómiai Egyesület
- Slendy Pékség – Ojtó Lajos
- Obert Pál az Obert Kft. Cukrász-, sütőipari, - gasztronómiai nagykereskedés tulajdonosa
Forrás: Kapos TV