KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma - 2016 év végi eseményei

KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma - 2016 év végi eseményei

Egyéb | KSZC.HU | 2016-december-14 12:10:11 |

Szeptember 1. 8:00 Tanévnyitó ünnepély (Felelős: Dr. Büttnerné Bódi Ágnes)

Az ünnepség az év kezdéshez, tiszteletre méltó módon, nyugodt körülmények között zajlott. A diákok számára egy már megszokott „menetrend” szerint gyülekeztek az aulában és onnan vonultak ki a futballpályára. A szülők az iskola épületéhez közel állva figyelték gyermekeik egy fontos momentumát. A tanévnyitó ünnepélyen az igazgatónő köszöntötte új tanulókat, valamint az új kollégákat.

Képek

Szeptember 29. 14:30 Gólyaavató (Felelős: bejövő és végzős évfolyamok és osztályfőnökeik)

Az esemény során a végzős osztályok gondoskodtak róla, hogy az újonnan érkezett diákok vidám hangulatban legyenek túl, a számukra kijelölt feladatokon. A gólyaavató az iskola aulájában zajlott. A feladatok ötletesek, de a valóságtól és a jó ízléstől nem elrugaszkodottak, könnyedek voltak. A diákság pozitív visszajelzéssel dicsérte a napot.

Képek

Október 5–9. Határtalanul Pályázat (Székelyudvarhelyi iskolásokkal közös programok)

A HAT 16-02-0090 számú pályázatnak köszönhetően a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola húsz diákja és tanáraik látogattak iskolánkba. Diákjait és kísérő tanáraikat a kollégium épületében szállásolták el. A vendégeket érkezésükkor, intézményünk vezetője

dr. Büttnerné Bódi Ágnes köszöntötte. Október 6-án koszorút helyeztek el a székely és nagyatádi diákok közösen az Aradi Vértanúk emlékére állított kopjafánál a Városi múzeum kertjében.

Délután Kaszóban tettek kirándulást, ahol a Baláta-tó és a lápvidék természeti jellemzőivel ismerkedtek. Pénteken, a Balatonon kirándultak. Keszthely és Szigliget nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Képek

Október 10 – 14. A diákigazgató választás kampányhete

A diákigazgató választás kampányhetén minden végzős osztály meg mérettette magát. Az iskola alsóbb évfolyamainak szavazata nagy jelentőséggel bírt, ugyanis a jelen esetben öt osztály közül választhattak a diákok. Az osztályok sorrendben: 12.A, 12.B, 12.C, 12.D, 12.H

A kampányban nagy szerepet szántak a saját arculat kialakításának. A nagymamák, édesanyák, testvérek is komolyan hozzájárultak a „beetetéshez”. Finomabbnál finomabb süteményekkel támogatták az ……… A diákigazgató jelöltek saját készítésű fogásokkal igyekeztek meggyőzni az alsóbb éveseket.

Képek

Október 15. 8:00-14:00 Diáknap, diákigazgató választás (Felelős: ballagtató, végzős évfolyamok, osztályfőnökeik és a DÖK munkáját segítő tanár)

A végzős osztályok filmjeinek bemutatását a „Próbatétel” követte. A 11. osztály tanulói különböző feladványokkal tették próbára a diákigazgató jelölt és kampánystábja ügyességét, szellemességét, kreativitását. Az osztályok bemutatkozó műsorához a tanulók tanáraikat is beavatták.

A 12.C osztály jelöltje Kocsis Dávid nyerte a diákigazgató választást. A többi jelölt és az osztályok gratuláltak a győztes osztálynak és egymásnak a héten nyújtott teljesítményükért.

Képek

Október 24. 8:00 Október 23-i iskolai ünnepély (Felelős: 10.B, 10.H)

Az iskola tanárai és diákjai közösen megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A diákok és tanárok közös éneklésével zárult az előadás.

A műsor összeállítója és betanítója Csuha Máté és Polyák Réka. A műsort a 10. A osztály tanulói adták elő. Nagyatád Város ünnepi megemlékezését diákjaink tették felemelővé.

Képek

Október 29. 9:00 Pályaválasztási nyílt nap (Felelős: Horváth Attila igazgatóhelyettes)

A Pályaválasztási Nyíltnapon, az iskola képzéseiről információkat tudhattak meg az érdeklődők. A gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésekről a jelenlévők általános információkat hallhattak Horváth Attila igazgatóhelyettes előadásában. Az intézmény aulájában került megrendezésre a program.

Az előadást követően az iskola munkaközösségének tanárai, és felkért diákok a képzéseknek megfelelő standokon tartottak részletes tájékoztatást az iskola tevékenységéről.

Képek

December 5. 11:00 Pécsi Szimfonietta koncert

A Pécsi Szimfonietta kamara szimfonikus együttes előadást tartott iskolánkban. Stauróczky Balázs vezénylésével hallhattunk klasszikusokat, valamint egy a Star Wars filmek világából ismert darabot is. A zenekar a diákság bevonásával adta elő zenéket, ezáltal a tanulók közelebbinek érezhették a produkciót.

Képek

December 7. 11:00 Európai Szakképzési nap/Pályaválasztási nyíltnap (Felelős: Horváth Attila igazgatóhelyettes)

2016.12.07-én a Kaposvári Szakképzési Centrum 11 tagintézményében, az Európai Szakképzési Hét alkalmával bemutatták az intézményekben zajló képzési kínálatot.

Iskolánkban előadások, egyetemi tájékoztatók, információs pontok és kísérő programok voltak elérhetőek a diákjaink és vendég iskolák diákjainak számára.

A Büttner Kft. telephelyén üzemlátogatás / tanműhely látogatás, konferencia, sajtótájékoztató, gépbemutatók, majd Gépipari vállalkozások kiállításával várták a résztvevőket.

A Nagyatádi Városi Kórházban a duális képzés került bemutatásra.

Képek



December 9. 11:00 Író-olvasó találkozó Varró Dániellel (Felelős: Diczku Dénesné Katalin)

Varró Dániel ellátogatott iskolánkba, ahol a diákok nagy érdeklődéssel és meglepetéssel várták őt.

A meglepetést a műveiből alkotott kisfilmek alkották. A klub helységben tartott előadások után, interjút adott az iskola újság szerkesztőinek.

Képek






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 6) :