Aranyérmet nyert szombaton Huszár Hanna, a Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola cukrász tanulója, a Tatán megrendezett XVIII. „Farsang Kupa” Országos Gasztronómiai Bajnokságon.
A versenyre többféle kategóriában nevezhettek Magyarországról és a határon túlról. A szakácsok és cukrászok mellett pékek is bemutatták tudásukat, a felszolgálók pedig aprólékosan kidekorált és megterített asztalokkal képviselték a szakmát. Idén összesen 128 munkát értékeltek, külön díjazták a felnőttek, és külön a diákok remekműveit. Itt olyan technikákat, alapanyagokat is meg lehetett mutatni, melyeket nem feltétlen használnak például a hagyományos cukrászdai környezetben. Huszár Hannának - követve a trendet - kétféle francia desszerttel és egy karamell tortával sikerült lenyűgöznie a zsűrit. A tanuló felkészítő tanára Mihajlovits Róbert, olimpiai bronzérmes mestercukrász volt.