Rendhagyó Gyereknap

Rendhagyó Gyereknap

Egyéb | KSZC.HU | 2020-május-29 |

Az idei gyereknap rendhagyó, ahogyan minden más ünnep március óta. Nem lesznek tömeges rendezvények, koncertek, színházi előadások, minden a feje tetejére állt. Az emberi találékonyság viszont utolérhetetlen, így nem marad el a gyereknap, csak átalakul, átköltözik az online térbe. Viszont néhány nagyobb szabású szabadtéri lehetőséget szívesen ajánlunk a figyelmetekbe:

Szabadtéri attrakciókkal és kültéri játékokkal vár a Katica Tanya

Balatoni pünkösdi sétahajózás Siófokról

Szabadtéri programokkal várnak mindenkit Rádpusztán a Gasztro Élménybirtokon

Bikalon számtalan mesés programmal készülnek kicsiknek és nagyoknak

Röviden a gyermeknap történetéről: Az első ünnepet 1920-ban rendezték Törökországban, s csak jóval később, 1954-ben tett javaslatot az ENSZ közgyűlése az Egyetemes Gyermeknapra, melynek célja, a világ gyermekeinek testvériségéről történő megemlékezés, a kölcsönös megértés, és a gyermekek jólétéért folytatott szakadatlan küzdelem. Ekkor javasolták a kormányoknak azt is, hogy jelöljék ki az országuk számára leginkább megfelelő dátumot a köszöntésre. Magyarországon 1931-óta tartják, igaz, akkor még Gyermekhétnek hívták. 1950-re ez már lerövidült, és megszületett a mai napig ismert Gyereknap, melyet mindig május utolsó vasárnapján ünneplünk. 

Hogy van a gyerek? Hogy érzi magát? Boldog? A helyén van? Vannak sikerélményei? Jól érzi magát a közösségben? Jó véleménnyel van saját magáról? Van Önbizalma? A család szeretett, megbecsült tagjának érzi magát? Teljesülnek vágyai? Hétköznap kevesebb idő jut a minőségi együtt töltött időre, a kötetlen családi együttlétre, a Gyereknap viszont jó alkalmat biztosít az eltöprengésre. Az utóbbi, otthon töltött idő is átértelmezhette ezeket a kérdéseket. Az online iskolából is nagyon hiányoztak a közös programok, a vidám együttlétek. Amit tudunk, azt ígérjük, pótolni fogjuk!

A gyereknap alkalmából sok szeretettel köszöntjük a gyermekeket, a kisebbektől a nagyobbakig! Vidám, valódi együttlétben töltött hosszú hétvégét kívánunk!






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 2) :