Pedagógusnap 2020

Pedagógusnap 2020

Egyéb | KSZC.HU | 2020-június-05 |

Június első vasárnapján ünnepeljük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat, s köszönjük meg nekik azt az áldozatos munkát, amit a jövő nemzedékeinek oktatása-nevelése érdekében végeznek mindennap. A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta tartják: ezen a napon adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.

A pedagógus szó az európai kultúra bölcsőjéből, Görögországból ered. Paidagógosz volt a megnevezése azoknak a művelt rabszolgáknak, akik az előkelők gyerekeit iskolába kísérték, a könyveiket vitték, majd a tanítás végeztével hazakísérték őket, és otthon felügyeltek rájuk. A szóösszetétel jelentése: pais=gyermek; agein=kísérni, vezetni; paidagógosz=gyermekkísérő.

Magyarországon a köznevelésben mintegy 145 ezer pedagógus, a felsőoktatásban csaknem 20 ezer oktató dolgozik.

Jelenleg is bizonyítják, hogy semmi sem tántoríthatja el őket attól, ami a hivatásuk; az online térben is szakadatlanul azért tevékenykednek, hogy a szülőkkel és a diákokkal összefogva, ezt az időszakot a szokásos feladatok mellett próbatétellé alakítsák, amely segíti a tanulókat a felnőtté válás útján.  

Hogyan lehet élményszerűen tanítani a matematikát, vagy két atom találkozását izgalmasan elmondani? A tanárok vallják, szívvel-lélekkel, és sok-sok humorral. Mert nap mint nap igyekeznek minden elvárásnak megfelelni: kedvesek, de ha kell, szigorúak, felkészültek, türelmesek, barátságosak, viccesek, kíváncsiak, lelkesek, segítőkészek, lelkiismeretesek, gondoskodók, odaadók, rugalmasak, kitartók… nem csak tanítanak, hanem interaktívan inspirálnak.

Tiszteletünket és köszönetünket fejezzük ki tanárainknak Pedagógusnap alkalmából! Köszönjük az egész évi munkát, mindazt, amit ebben a tanévben és a korábbi tanévekben a gyermekekért tettek.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (6 + 6) :