Remekeltek diákjaink az online programozóversenyen

Remekeltek diákjaink az online programozóversenyen

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2020-június-23 |

Rekordpontszámmal, kategóriagyőztesként zárta a Precognox Kft. programozó versenyét Kovács Gilbert (JacksonONJ), a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium 11. D osztályos tanulója , míg a második helyet az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium diákja Takács Gergő Attila (BlitzRonin) vitte el.

A SoloLearn angol nyelvű programozást oktató weboldalán, szintenként fokozatosan nehezülő feladatokat kellett megoldaniuk a fiataloknak, amelyeket képernyőkép formájában továbbítottak a megadott e-mailcímre. Kovács Gilbert végig magabiztosan menetelt, s végül az élen, 4601 ponttal, győztesként fejezte be a versenyt. Azt mondja hosszú és fárasztó volt a megmérettetés, de megérte, mert nagyon sokat tanult belőle. - Az első és a második nap, már több mint 500 pontom volt, ettől magabiztos lettem. Aztán, amikor megtudtam, hogy a határidőt meghosszabbították június 12-ig, úgy gondoltam, biztosra megyek, és a verseny vége előtt egy nappal, sikerült megoldanom az összes kurzussal kapcsolatos tesztet – meséli Kovács Gilbert, akinek sikerével Takács Gergő Attilának a dobogó második fokával kell beérnie, 1917 ponttal. - A legjobb eredményemet Pythonból szereztem, ami kissé meglepett, mert számomra az egy elég archaikus programnyelv. De sikerült jól szerepelnem C#-ből, a harmadik legjobb eredményemet pedig a Java-ból értem el, ami valamivel modernebb. Teljesíteni kellett még SQL és JavaScript programozási nyelvekből is, de ezekben nem vagyok annyira rutinos, ezért mindkettőből elég alacsony pontot értem el - összegezte tapasztalatait a jelenleg ötödéves műszaki informatikus, gépészes diák. A Precognox informatikai cég Somogy megyei általános és középiskolásnak áprilisban meghirdetett programozási versenyén közel 80 diák szállt harcba, 24 megyei iskolából. A diákok fantázianévvel nevezhettek 3 kategóriában, a feladatok is a korosztályi sajátosságok figyelembe vételével lettek kiválasztva. A kezdeményezést több cég és magánszemély is támogatta, amelynek köszönhetően, a kategóriák első 3 helyezettje és az általuk képviselt iskolák informatikaoktatást- és programozást segítő eszközöket nyertek.


Somogy megyei programozási verseny eredményhirdetés | Precognox                                        Legutóbbi bejegyzések

Szakembereket keres az új katonai zászlóalj

Szakembereket keres az új...

A név változik, de a szakmaiság megmarad

A név változik, de a szak...

DDGK Ösztöndíjat kapott az Ady diákja

DDGK Ösztöndíjat kapott a...

Remekeltek diákjaink az online programozóversenyen

Remekeltek diákjaink az o...