Bonis Bona díjat kapott Sárdi Péter

Bonis Bona díjat kapott Sárdi Péter

Egyéb | KSZC.HU | 2020-augusztus-28 |

Bonis Bona-díjban részesült Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács alapítóelnöke. A mérnök-közgazdász szakember a tehetséges gyermekek érdekében végzett munkáért kapta az elismerést, amelyet Novák Katalintól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától vehetett át augusztus 24-én, Budapesten, az Akvárium klubban. A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket, idén 57-en részesültek kitüntetésben.

A közösségépítésben van az erő, hiszen komoly célokat, eredményeket csak így lehet elérni – vallja Sárdi Péter, aki 2011-ben kulcsfontosságú célkitűzésként határozta meg, hogy a térségben összefogja a fiatalokat támogató kezdeményezéseket, bővíti, összehangolja a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrásokat. Ez pedig olyannyira jól sikerült, hogy mára már tanévenként átlagosan 1100 fiatal és közel 200 segítő pedagógus részvételével, több mint 50 szakmai programot szerveznek és 24 meghatározó vállalkozással működnek együtt. Aktívan támogatják őket szülők és önkéntesek is.

A Tanács téma-specifikusan 9 tagozattal működik, amelyek átjárhatóak, hiszen a gyermek egyszerre lehet jó matematikában és sportban, ekkor jön képbe a pedagógus felelőssége. Sárdi Péter sokszínű témakörnek, ugyanakkor óriási felelősségnek is említi a tehetséggondozást, ezért kezdetektől arra törekedtek, hogy megismerjék a fiatalok véleményét és az elvárásaikat velük szemben, a tehetségek segítését pedig szerencsére nem csak a kaposvári gazdasági szereplők tartják fontosnak.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács folyamatosan részt vesz a tehetségsegítő szolgáltatások térségi hálózatainak fejlesztésében, az ezzel kapcsolatos tájékoztatásban. A jó gyakorlat átadásáért 2014-ben a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiuma Kiemelt Mentor Tehetségsegítő Tanács oklevéllel ismerte el munkájukat, 2017-ben pedig a Tehetségek Szolgálatáért közösségi díj címben részesültek.

Sárdi Péter elkötelezettségét, racionális, gyakorlatias szemléletét, emberi és szakmai hitelességét és nem utolsósorban kapcsolatteremtő képességét példaértékűnek nevezték a budapesti díjátadó ünnepségen. Az idén visszavonult elnök olyan programok létrehozásában vállalt vezető szerepet, mint a Mester és Tanítványa, a Szólalj meg bátran!, a Tehetséggála, vagy a Légy a szakmád mestere!.

A Kaposvári Szakképzési Centrum valamennyi dolgozója és tanulója nevében, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács együttműködő partnereként szívből gratulál a díjazottnak, kíván további munkájához és magánéletéhez sikereket és jó egészséget!



Tehetségbarát önkormányzat-díjat kapott Kaposvár
Kiosztották hétfőn a Tehetségbarát önkormányzat díjakat is, amit olyan önkormányzatok nyerhetnek el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását és támogatását. A kitüntetést idén Kaposvár önkormányzata is elnyerte.

Az elismerést dr. Pintér Rómeó alpolgármester és Battyányi Beáta civil és roma referens vehette át hétfőn Novák Katalintól. A somogyi megyeszékhely tehetséggondozó programjai igen sokrétűek, hiszen a legkisebbektől, egészen az egyetemistákig biztosított, hogy a fiatalok tehetsége felszínre kerüljön. Külön említést érdemel két helyi kezdeményezés, a Kaposvár Számít Rád és a Roma Ösztöndíj. Ezeknek a lényege, hogy a diploma, valamint a szakmai végzettség megszerzése után a fiatalok Kaposváron telepedjenek le és helyezkedjenek el, ezzel is hozzájárulva a város fejlődéséhez.

A kitüntetést Kaposvár mellett idén Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc és Páty önkormányzata kapta.

A Kaposvári Szakképzési Centrum minden lehetséges eszközzel támogatja a tehetségbarát közösség formálását és ezúton gratulál valamennyi dolgozója és tanulója nevében, kíván további sikereket a tehetségek támogatása területén Kaposvár Megyei Jogú Városnak!







Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 3) :