Főigazgatói tanévnyitó köszöntő

Főigazgatói tanévnyitó köszöntő

Egyéb | KSZC.HU | 2020-szeptember-01 |

Kedves Diákok!
Kedves Kollégák!
Tisztelt Szülők és valamennyi kedves Partnerünk!


Olyan tanévet kezdünk meg a mai nappal, amilyen még soha nem volt. A szakképzési rendszer teljes átalakítása az iskolák szempontjából a gyakorlati megvalósítás szakaszához érkezett: most lépnek be azok a tanulók, akik technikumba vagy szakképző iskolába iratkoztak be; a felnőttek szakmai oktatása sok új lehetőséggel bővülve sokkal rugalmasabb kereteket kapott; átalakul a vizsgáztatási rendszer; felmenő rendszerben ösztöndíjat kap minden szakképzésben tanuló diákunk. Új tanulási eredmény alapú oktatást valósítunk meg, új képzési és kimeneti követelményeknek megfelelve, új programtantervek alapján. Az iskolák elkészítették új szakmai programjukat és módosították eddigi dokumentumaikat. Új informatikai lehetőségekkel bővült a dokumentálás, ezzel egyszerűsödik az adminisztráció, így még több időt fordíthatunk a tanulókra. Mindezekkel együtt egy egészségügyi válsághelyzetet is megélünk, amely komolyan befolyásolja mindennapjainkat, a családok, a vállalkozások, partnereink életét.

Ebben a helyzetben mindennél nagyobb jelentősége van az együttműködésnek és a bizalomnak! Fontos, hogy figyeljünk egymásra, és legyünk elég bátrak ahhoz, hogy jelezzük a problémákat, segítséget kaphassunk, ha szükségünk van rá!
Vonatkozik ez diákra, szülőre, oktatóra, az oktatás minden résztvevőjére egyaránt!
Az iskolák felkészültek: várják a tudásra szomjazó diákokat; a környezet fertőtlenítésével, takarításával, a higiénés szabályok betartásával és betartatásával pedig biztonságossá teszik a tanulást. Olyan intézkedési terveket készítettek, amelyek segítségével az oktatás – bármilyen körülmények is lesznek – biztonságosan megszervezhető.
A tanulókon is nagy a felelősség: nagyon fontos, hogy a szabályokat betartsák, és ezzel saját, és a környezetükben élő, veszélyeztetett rokonok, ismerősök egészségét is óvják! Ha ez megvan, akkor már „csak” a tanulásra kell koncentrálni!

Kívánom minden diákunknak - külön köszöntve az új belépőket -, hogy találják meg a számításukat, leljék örömüket a közös munkában, szívesen vegyenek részt az iskolai kötelező és szabadidős tevékenységekben egyaránt!
Dolgozóinknak és partnereinknek érdeklődő, együttműködő, szorgalmas diákokat kívánok, hogy belőlük a jövő kiváló szakembereit képezhessük!

Valamennyiünknek kívánom azt, hogy az előttünk álló kihívásokat tudjuk lehetőségként kezelni, és ezekből mindig a legjobbat hozzuk ki együtt, vigyázva egymásra!
A Kaposvári Szakképzési Centrum nevében a 2020/2021. tanévben sikereket és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Kaposvár, 2020. szeptember 1.

Weimann Gáborné
főigazgató






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 0) :